Meteoroloji uyardı: Kar, sağanak ve fırtına geliyor!

Meteoroloji tarafından ülke geneli için kar, sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu.

GÜNDEM 30.01.2021, 11:08 31.01.2021, 13:48
Meteoroloji uyardı: Kar, sağanak ve fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uyarılar yapıldı.

MGM uyarılarında ülkeyi etkisi altına alacak çok bulutlu bir havanın olacağı ve Artvin çevreleri haricinde ülke genelinde yağışlı havanın beklendiğini kaydetti.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ve kıyı kesimlerde sağanak yağış ve yağmur, ayrıca yer yer de gök gürültülü sağanak olarak gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

İç kesimlere kar geliyor

Ülkemizin iç kesimlerinde kar ve karla karışık yağmurun görülmesi, Doğu Akdeniz kıyıları, Kıyı Ege, Gaziantep, Çanakkale, Antalya ve Kilis’in batı ve doğusuyla Edirne’nin güneyinde yer yer gök gürültülü ve kuvvetli sağanak, Bolu’nun güneydoğusu, Ankara’nın kuzeyi ve Antalya’nın doğusunun iç kesimleriyle Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın çevrelerinde de yoğun bir şekilde kar yağışı bekleniyor.

Çığ tehlikesine karşı uyarı

Sabah ve gece geç saatlerde doğu kesimlerde don ve buzlanma beklendiği ifade edilirken, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ oluşma tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.

Havanın sıcaklığının batıda ve iç kesimlerde 1-4 derece arasında artış göstermesi, ülkemizin doğusunda önemli bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

İstanbul’da karla karışık yağmur

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine dek sağanak yağış ve yağmurlu olacağı tahmin edilen İstanbul için sulu kar uyarısında bulunuldu.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının, İstanbul’da karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İşte 5 günlük hava durumu tahmini

Yorumlar (0)