Meteoroloji saat vererek uyardı! Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun dört bir tarafında bugün kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, yağışların İstanbul’da Avrupa yakasında öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNDEM 02.02.2022, 10:57
Meteoroloji saat vererek uyardı! Kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelerde: ülke genelinin çok bulutlu ve parçalı, Ege, Marmara, Akdeniz (Hatay hariç), Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karaman, Konya, Malatya, Çorum, Adıyaman, Bingöl, Muş, Erzurum, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Ülkenin dört bir yanına yağış uyarısı

Kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz ile birlikte Konya'nın güneybatı bölgelerinde kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların; Göller Yöresi, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun yağış alan kesimleri ile birlikte Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur, diğer bölgelerde yağmur ve sağanak biçiminde olacağı belirtiliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun doğu ve kuzeyinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Doğu ve iç kesimlerde don ve buzlanma ile beraber yer yer siz ve pus yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: İç Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında 1-3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı belirtiliyor. Rüzgar; güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, İç ve Güney Ege, İç Anadolu'nun doğu ve güneyi, Batı Akdeniz ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde: 

Ankara: Parçalı, çok bulutlu ve yer yer yağmur ve karla karışık yağmurlu, 7 derece

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, yer yer yağmur ve sağanak yağışlı, yağışlar öğle saatlerinden sonra Avrupa yakasında kuvvetli, 11 derece

İzmir: Parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, 13 derece

Adana: Parçalı, çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, 14 derece

Antalya: Parçalı, çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, 14 derece

Samsun: Parçalı, çok bulutlu, 16 derece

Trabzon: Parçalı bulutlu, 15 derece

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, bu sabah kar yağışlı, 3 derece

Diyarbakır: Parçalı, çok bulutlu, 10 derec

Yorumlar (0)