Meteoroloji, kar yağışı tahmininde değişikliğe gitti

MGM'nin (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) son tahminlerine göre, çarşamba gününden itibaren Marmara Bölgesi'nin büyük bir kısmı ve Ege Bölgesi'nde kar yağışının etkisini kaybetmesi bekleniyor.

GÜNDEM 13.02.2021, 18:15
Meteoroloji, kar yağışı tahmininde değişikliğe gitti

Mega kent İstanbul başta olmak kaydıyla tüm ülkeyi etkisi altına alması tahmin edilen kar yağışına dair, MGM son tahminini paylaştı.

14-20 Şubat tarihleri arası için gerçekleştirilen haritalı tahmine, "Hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey bölgelerde hissedilir oranda azalarak mevsim normallerine, özellikle Kuzey Ege ve Marmara'da mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altına ineceği tahmin ediliyor." denildi.

Çarşamba günü etkisini yitiriyor

Haritalı tahminde ilk olarak, önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması tahmin edilen kar yağışının, çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Yarın başlayacak olan ve 'kuvvetli kar' uyarısında bulunulan yağışların, çarşamba gününe kadar yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Perşembe günü ise; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'de kar yağışının etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. İç Anadolu'da ise yağışsız fakat soğuk bir havanın hüküm sürmesi bekleniyor.

Cuma günü Doğu Anadolu ve Karadeniz'de kar

Ege ve Marmara'da ise perşembe günü açık bir hava bekleniyor. Cuma günü ise, Orta ve Batı Karadeniz çevresi ile Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor.

Cumartesi günü yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Yorumlar (0)