Meteoroloji duyurdu: Muğla'da rüzgârın hızı düşecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, orman yangınıyla boğuşan Muğla'daki sıcaklık ve rüzgârın durumuna ilişkin bilgiler verdi. Rüzgârların gün içinde zayıflayacağı ve yangına müdahaleyi kolaylaştıracağı kaydedildi. Kent genelinde hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkili olacağı belirtildi.

GÜNDEM 14.07.2022, 10:32 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Muğla'da rüzgârın hızı düşecek!

Türkiye, gözünü Muğla'nın Datça ilçesinde dün başlayan orman yangınına çevirdi. Son yıllarda yaz aylarında orman yangınlarıyla boğuşan güney sahilleri, bir kez daha alevlere teslim oldu. Rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan alevler, ekipleri harekete geçirdi. Mesudiye Mahallesi'nde başlayan yangının çıkış nedenine dair açıklama yapılmadı. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, ilk kez gece görüşlü helikopterlerin kullanılacağını söyledi.

Gün içinde rüzgarın hızı 10 kilometre civarına düşecek

Yangının yayılmasını kolaylaştıran rüzgarlar, ekiplerin işini zorlaştırıyor. Karadan ve havadan müdahaleyi engelleyen şiddetli rüzgarın, etkisini ne zaman yitireceği merak ediliyor. Meteoroloji, bölgede etkili olan rüzgarlara dair bilgi verdi. Dün akşamdan itibaren rüzgârın hızının zaman zaman 70 kilometreye kadar çıktığını bildiren Meteoroloji, gün için bu hızın 10 kilometre civarına düşeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Meteoroloji'den gelen bu duyuru, vatandaşları sevindirdi. Rüzgâr hızının düşecek olması, yangına havadan ve karadan müdahalede bulunan ekiplerin işini kolaylaştıracak. Bu değişiklik, yangının büyümesini yavaşlatacak. 

Muğla'da hafta boyunca hava sıcak olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki hava sıcaklığına ilişkin bilgiler verdi. Buna göre yangının çıktığı Muğla'da yarın hava sıcaklığı 35 dereceye çıkacak. Kent genelinde hafta boyunca sıcaklık yüksek olacak ve yağış görülmeyecek. Bu durumun, yeni orman yangınlarına zemin hazırlayacağını kaydeden Meteoroloji, vatandaşları uyardı.

Aktarılan bilgilere göre bugün yurdun batı ve iç bölgelerinde hava sıcaklığı, mevsim normallerinin altında seyredecek. Doğu kesimlerde sıcaklık artışa geçecek ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Yorumlar (0)