Meteoroloji duyurdu: Marmara'da hava ısınıyor!

Son haftalarda Türkiye genelinde yaşanan kış koşulları, yerini serin havaya bırakacak. Hava sıcaklıkları, Marmara Bölgesi'nde yükselişe geçecek.

GÜNDEM 28.03.2022, 18:23 29.03.2022, 11:44 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Marmara'da hava ısınıyor!

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, son haftalarda Türkiye'yi etkisi altına aldı. Birçok bölgede sıcaklık değerleri sıfırın altına indi. Soğuk havayla birlikte gelen kar yağışları da ülkenin birçok bölgesinde ulaşımı etkiledi. Gelen son haberlere göre yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başlayacak. Özellikle de Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaaren yükselişe geçecek.

Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba gününden itibaren Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının artışa geçeceğini duyurdu. Açıklama, MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden geldi. Buna göre halihazırda hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi'nde mevsim normalleri civarında bulunduğu kaydedildi. Sıcaklıkların çarşamba gününden sonra bölgede tırmanışa geçeceği belirtildi.

Sıcaklık, mevsim normallerinin üzerine çıkacak!

Gelen bilgilere göre bölge genelinde özellikle önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede artacak. Meteoroloji'ni açıklamasına göre önümüzdeki hafta itibarıyla Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak. Bu da sıcaklıkların 4-8 derece arasında yükselmesi anlamına geliyor.

Çarşamba günü itibarıyla ülkenin orta ve doğu kısmında yer yer yağışlı ve bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul civarında ise haftanın son gününe kadar güneşli hava etkisini gösterecek. istanbul'da perşembe günü hava sıcaklıkları, 23 dereceyi bulacak. Cumartesi günü ise bölge genelinde bulutlu geçecek ancak hava sıcaklıkları, 26 dereceyi aşacak.

Yorumlar (0)