Mersin’de "Temizleme" operasyonu: HDP İl Başkanı dahil 31 kişi gözaltında

Mersin'de PKK/KCK, MKP ve PYD-YPG terör örgütlerine karşı düzenlenen "Temizleme" operasyonu kapsamında HDP İl Başkanı Bedriye Kuş'un da aralarında yer aldığı 31 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. 

GÜNDEM 28.07.2022, 08:14 28.07.2022, 09:32
Mersin’de "Temizleme" operasyonu: HDP İl Başkanı dahil 31 kişi gözaltında

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesi için çalışma başlattı.

Terör örgütlerini öven paylaşımlarda bulunanlar tespit edildi

Çalışma çerçevesinde harekete geçen ekipler, şafak vakti "Temizleme" ismi verilen operasyon gerçekleştirdi. Özel Harekat polislerinin de operasyona destek verdiği bildirilirken, koçbaşı kullanılarak adreslere girildi.

Türkiye’nin sınır ötesindeki başarılı operasyonlarını baltalamak amacıyla sosyal medyadan PKK/KCK terör örgütünün faaliyet ve eylemlerini, mensuplarını ve yapılarını övücü paylaşımlar yapıldığı belirlendi.

MKP ve YPG terör örgütlerini destekleyici nitelikte paylaşımların da yapıldığı aktarılan operasyonda, şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

HDP İl Başkanı gözaltında

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP İl Başkanı Bedriye Kuş ile 4 HDP'li Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinin de aralarında yer aldığı 31 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

500 polis katıldı

Söz konusu operasyona yaklaşık olarak 500 polis katıldı. Özel harekat polisleri, operasyon gerçekleştirilen bölgelerdeki sokak giriş ve çıkışlarında silahlarla önlem aldı.

Çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde aramalar sürüyor.

Yorumlar (0)