Mersin Valiliği uyardı! Paniğe kapılmayın

Şehir genelinde kurulumu gerçekleştirilen siren ve alarm sistemlerinin kontrol edileceğini duyuran Mersin Valiliği, vatandaşların panik içerisine girmemesi yönünde uyarıda bulundu.

GÜNDEM 20.07.2022, 15:05 21.07.2022, 09:03
Mersin Valiliği uyardı! Paniğe kapılmayın

Mersin'de kurulumu gerçekleştirilen siren, alarm ve ikaz tertibatları üzerinde kontrol amaçlı test yapılacak.

Kurulan sistemler denenecek

Konu ile ilgili Mersin Valiliği bir açıklamada bulundu. Gerçekleştirilen duyuruda, kent genelinde tertibatı sağlanan siren, alarm ve ikaz sistemlerinin test edileceği aktarıldı.

30 Ağustos gününe kadar, genel ve bölgesel olacak şekilde muhtelif vakitlerde, sesli anonslar yapılacak ve sirenler çaldırılacak şekilde yoğunlukla düşük ses şiddetinde kontrol tetkikleri yapılacak.

Valilik açıkladı: “Korkuya kapılmayın”

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın, belirtilen zamanlar arasında siren, ikaz ve alarm sistemlerinden duyacakları kısa mesaj, sesli anons ve siren sesleri gibi bildiriler gerçekleştirildiğinde, bahse konu edilen uygulamalar test özelliğinde olduğundan korkuya kapılmamaları ehemmiyetle duyurulur" denildi.

Telefonlardan da mesaj gelecek

Bunun yanı sıra testler çerçevesinde cep telefonlarına kısa mesaj, sosyal medya ve AFAD mobil uygulamasından da deneme ile test duyuruları sağlanacak.

Yorumlar (0)