Mersin'den İstanbul'a 20 ton limon gönderildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 100 ton limonun 20 tonluk ikinci kısmının da Mersin'den yola çıktığı bildirildi.

GÜNDEM 30.04.2020, 23:11
Mersin'den İstanbul'a 20 ton limon gönderildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’deki limon üreticileri için belediye başkanlarına yaptığı çağrıya yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Erdemli’deki üreticilerden satın aldığı 100 ton limonun ilk 20 tonu 21 Nisan’da yola çıkarak İstanbul’a ulaştı.

İkinci 20 tonluk sevkiyatta yer alan limonlar da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait tıra yüklenerek, İstanbul’a doğru yola çıktı. Birinci kalite ve sıfır kalibre Lamas limonları, 800’er gramlık fileler içerisinde hazırlanarak, kasalara yerleştirildi. Her birinde 72 kasanın bulunduğu toplam 22 palet, sevkiyat aracına yüklendi. 20 ton limon İstanbul’daki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Şu ana kadar İstanbul’a toplam 40 ton limon gönderilirken, kalan 60 ton limon ise 20’şer tonluk sevkiyatlarla kısa süre içerisinde İstanbul’a ulaştırılmak üzere hazır hale getiriliyor.

Yorumlar (0)