Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili yeni gelişme

Mersin'e bağlı Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne saldırı düzenleyen teröristlerin, Suriye'den Türkiye'ye gelmek amacıyla kullandıkları paramotora ulaşıldı.

GÜNDEM 01.10.2022, 23:32 03.10.2022, 08:22
Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili yeni gelişme

Süleyman Soylu, AK Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından organize edilen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda, PKK'lı teröristlerin paramotorla Münbiç'ten Tarsus'a ulaştıklarını belirtmişti.

İçişleri Bakanı Soylu, teröristlerin eylemden evvel yaptıklarına dair, şu bilgileri aktarmıştı:

"Bu saldırıyı düzenleyenler, Münbiç'ten geldiler. Eylemden evvelki akşam saat 20.00'de tam 12-13 saat boyunca paramotorlarla Tarsus'a indiler. Tarsus'ta kıyıya yakın bir noktada indiler, sabah saat 10.00 gibi. Akşama değin orada kaldılar ve oradan yürüyerek ilerlediler. Ardından birilerinin arabalarına binmişler, normal yurttaşların, onlar da insaniyet namına arabalarına almışlar. Sonra da eylemi gerçekleştirdiler."

Çift kişilik paramotorla gelmişler

Aktarılan bilgilere göre, Mezitli ilçesinde bulunan Tece Polisevi'ne yönelik olarak 26 Eylül 2022'de düzenlenen terör saldırısına dair gerçekleştirilen çalışmalarda, bugün sabah saatlerinde, Tarsus'taki Çöplü Mahallesi'ndeki aramada, terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığı öngörülen paramotorun parçaları bulundu.

Gerçekleştirilen ön inceleme sonucunda 'Trike' olarak da adlandırılan hava aracının İtalyan malı 'FLY Products' marka 'ECO 2 Light' model çift kişilik paramotor olduğu belirlendi. 

Paraşüt biçiminde kanadı olan, üç tekerlekli şasisiyle yerden kalkış ve iniş yetenekleri bulunan paramotorun, çok geniş kanat yapısı sayesinde yüksek irtifalara ulaşabildiği ve iki kişinin yanı sıra ağırlık da taşıyabildiği kaydedildi.

Teröristlerin paramotorun yan ve alt bölümlerine özel eklemeler yaptığı, bahse konu alanların patlayıcı madde, silah ve yaşam malzemesi taşımak amacıyla kullanıldığı öğrenildi.

Rotası belirlendi

Teröristlerin kente ulaşmak amacıyla kullandığı rota da gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde netlik kazandı.

Paramotorun olası rotasına ilişkin gerçekleştirilen faaliyetlerde, 25 Eylül saat 20.23 sularında Münbiç'ten hareket ederek, 22.30 sularında Afrin'e ulaştıkları tespit edildi.

Afrin'den hareket eden teröristlerin, 25 Eylül gününü 26 Eylül gününe bağlayan gece sabaha karşı Tarsus'taki tarım arazilerine indiği öngörülüyor.

Yorumlar (0)