Mersin'de silahlı suç örgütü çökertildi

Mersin’de silahlı suç örgütüne ilişkin düzenlenen kapsamlı operasyon neticesinde gözaltına alınan 15 kişiden 6’ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

GÜNDEM 08.04.2021, 13:14 08.04.2021, 18:24
Mersin'de silahlı suç örgütü çökertildi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte silahlı örgüt kurarak zorla para tahsil edip haksız kazanç elde ettikleri belirlenen bir şebekeyi çökertmek için çalışma başlattı.

Silahlı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

Bir oto galeride yaşanan silahlı kavganın görüntülerinin ortaya çıkmasıyla kentteki işyerlerini ve vatandaşları silah zoruyla tehdit ederek senet imzalattıkları, şantaj ve tefecilik yaptıkları belirlenen organize suç şebekesi üyesi 15 kişi yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

Kentte bulunan çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenleyen emniyet birimleri, örgüt lideri olduğu iddia edilen İ.B ve şüpheli kişiler T.K, U.Y, E.E, E.Ş, T.D, A.O.A, H,K, F.D, A.C, L.A, D.Ç, K.T, H.A. ve V.Ç’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin bulundukları adreslerde yapılan aramalarda ise av tüfeği, çok sayıda fişek ve 5 tabanca bulundu.

Emniyetteki sorgularının ardından U.Y, İ.B, E.Ş, K.T. ve E.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile salıverildi.

Yorumlar (0)