Mersin'de PKK/KCK terör örgütüne "Şahmeran" operasyonu!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, PKK/KCK terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen şahıslara ilişkin düzenlenen 'Şahmeran' operasyonunda, birçok kişi gözaltına alındı. Geçmiş yıllarda bu şüphelilerin, polislere silah sıktığı, çocukları dağa çıkması için ikna etmeye çalıştığı, esnafa zorla kepenk kapattığı, ölen örgüt üyelerinin cenaze işlemlerini organize ettiği belirlendi.

GÜNDEM 22.06.2022, 09:29
Mersin'de PKK/KCK terör örgütüne "Şahmeran" operasyonu!

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, PKK/KCK terör örgütüne yönelik çalışmalar devam ediyor.

En az 20 şüpheli tespit edildi

Bu kapsamda, Tarsus'ta 20 şüpheliyi tespit eden ekipler, Özel Harekat polislerinin de desteğiyle sabah saatlerinde adreslere 'Şahmeran' adı verilen şafak operasyonu gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucunda birçok şüpheli şüpheli gözaltına alındı. 

Polise silah sıkma, zorla kepenk kapatma, çocukları ikna etme…

Geçmiş yıllarda bu şahısların, polislere silah sıktığı, çocukları dağa çıkması için ikna etmeye çalıştığı, esnafa zorla kepenk kapattığı ve ölen örgüt üyelerinin cenaze işlemlerini organize ettiği tespit edildi.

Polislerin arama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)