Mersin'de DEAŞ'ın bombacısı yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, Türkiye'ye kaçak yollardan girdiği belirlenen ve aralarında DEAŞ terör örgütünün bombacısının da bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

GÜNDEM 14.11.2019, 13:26
Mersin'de DEAŞ'ın bombacısı yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'e yönelik Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda, aralarından terör örgütü DEAŞ'ın bombacısının da olduğu 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve hücre evi yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, bomba yapımı ve imalatı konusunda eğitim alan bir terör örgütü DEAŞ mensubunun, Suriye'den kaçarak Mersin'e geldiği bilgisine ulaşıldı. Elde edilen istihbarat doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, aralarında terör örgütü DEAŞ'ın bombacısının da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yaptıkları tespit edilirken, Suriye'de DEAŞ içerisinde faaliyette bulundukları belirlendi.

Şüphelilerden yaşı küçük olan bir kişi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilirken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)