Mersin'de belediye personeline PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda gözaltı...

Sosyal medya yoluyla PKK/KCK propagandası yaptıkları belirlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli 10 kişinin yakalanması için harekete geçildi.

GÜNDEM 15.09.2022, 09:30 16.09.2022, 11:42
Mersin'de belediye personeline PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda gözaltı...

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan 10 kişiyi tespit etti.

Şüpheliler belediye çalışanı çıktı

Teknik ve fiziki takip neticesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı belirlenen 10 şüphelinin adreslerini tespit eden polis, savcılığın yakalama kararı çıkarmasından sonra operasyon için harekete geçti.

Özel harekat polislerinin desteği ile birlikte 10 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştiren TEM ekipleri, hakkında gözaltı kararı olan çok sayıda şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerden bazılarının birinci dereceden yakınlarının terör örgütünde faaliyet yürüttüğü belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.

180 polis katıldı

Dronun da kullanıldığı söz konusu operasyona 180 polis katıldı. Özel harekat ekipleri, uzun namlulu silahlarla operasyon gerçekleştirilen bölgelerdeki sokak girişleri ve çıkışlarında önlem aldı.

Yorumlar (0)