Merkez Bankası Meclisi'nde değişiklik

TCMB Meclisi'nde değişikliğe gidildi. Derya Yücel ve Nurullah Genç, TCMB Meclisi üyeliğine getirilirken, Hazine'nin verdiği önerge ile Ömer Duman görevden alındı.

GÜNDEM 30.03.2021, 18:35 31.03.2021, 10:08
Merkez Bankası Meclisi'nde değişiklik

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu, Şahap Kavcıoğlu başkanlığında, Merkez Bankası'nın idare merkezinde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda, Denetleme Kurulu ve Banka Meclisi'nin 2020 hesap yılına ait kar dağıtımı ve raporları ile ilgili teklifi görüşüldü ve onay verildi.

Merkez Bankası'nda seçim

Olağan Genel Kurul toplantısında, TCMB Meclisi'nin 30 Nisan 2021 tarihinde boşalacak olan iki üyeliğine 3 yıl için Derya Yücel ve Nurullah Genç tekrar seçildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın temsilcisi Esin Ulusoy tarafından bir önerge sunuldu. Söz konusu önergeyle, Merkez Bankası Banka Meclisi üyesi Ömer Duman'ın görevden alınması konusu Genel Kurul'a arz edildi ve önerge kabul gördü. Ömer Duman'dan boşalan koltuğa Ertan Aydın seçildi. Diğer yandan, Denetleme Kurulu'ndaki görevi 30 Nisan 2021 tarihinde sona erecek olan Hayrettin Kurt, Mehmet Babacan ve Mehmet Kaya'nın 2 yıllığına tekrar seçilmesi yönünde karar verildi.

Genel Kurul toplantısı, boşalan Denetleme Kurulu ve Banka Meclisi üyelikleri için gerçekleştirilen seçimin akabinde sona erdi.

Yorumlar (0)