Merkel, Türkiye’ye veda ziyareti gerçekleştirecek

Almanya’da yeni başbakanın yerine vekil olarak bakan ve 16 senelik görevini bırakmadan önce Türkiye’ye veda ziyareti gerçekleştirecek olan Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi günü ülkede olacak. 

GÜNDEM 08.10.2021, 15:15 10.10.2021, 10:33
Merkel, Türkiye’ye veda ziyareti gerçekleştirecek

22 Kasım 2005 tarihinde Almanya Başbakanlığı görevini üstlenen Angela Merkel, yaklaşık iki hafta gerçekleştirilen seçimlerde aday olmayarak görevi bırakacağını resmi olarak duyurmuş oldu. Yeni kurulacak hükümet ile birlikte başbakanın da belirlenmesinin ardından görevden tamamen çekilecek olan Merkel, veda ziyaretlerini gerçekleştirmeye başladı. Bu ziyaretler kapsamında Şansölye’nin bir durağı da Türkiye olacak. 



16 Ekim’de Türkiye’de olacak 

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in yaptığı açıklamaya göre Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’de olacak. İstanbul’u ziyaret edecek olan Şansölye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Türkiye’nin Almanya için önemli olduğunu vurgulayan Seibert, görüşmelerde hem iki ülke ilişkilerinin hem de güncel uluslararası konuların ele alınacağını bildirdi. 



“Almanya’da yaşayan milyonlarca insan Türk kökenli” 

Seibert, sözlerine şu şekilde devam etti: “Almanya’da yaşayan milyonlarca insan Türk kökenli. Bunlar da iki ülke arasında kişisel köprüler oluşturuyor. Bu sebeple Alman hükümeti olarak Türkiye ile güven içinde ve yapıcı birliktelikler ve çalışmalar kurmak önemli. Bizler, farklı görüşlerde olduğumuzda bile sık sık görüşmeye devam eden iki ülkeyiz. Türkiye’nin jeostratejik konumu sebebiyle bizi birbirimize bağlayan uluslararası çok fazla konu var. Her şeyin ötesinde Türkiye bir NATO partneridir. Alman hükümeti Türkiye’yi özellikle Suriye’deki milyonlarca mülteciyi kabul etmesi konusunda başarılı bulmaktadır. Avrupa ülkeleri de Türkiye’nin bu başarısını kabul etmelidir.” 

Yorumlar (0)