Merkel, Türkiye'ye geliyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24 Ocak günü Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

GÜNDEM 23.01.2020, 16:08 23.01.2020, 16:12
Merkel, Türkiye'ye geliyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24 Ocak 2020 tarihinde Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştireceğini bildirdi. 

İletişim Başkanlığı tarafından yapılacak açıklamada, görüşme sırasında Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı kaydedildi. 

Önemli konular ele alınacak

Almanya'nın temmuz ayı itibariyle başlayacak Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı kapsamında, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, katılım süreci, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve vize serbestisi konularının, görüşmenin ana maddeleri olacağı ifade edildi. 

Görüşmede, ayrıca ikili ilişkilerin yanında Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasının beklendiği aktarıldı.

Açılışa da katılacaklar

Öte yandan, ziyaret dâhilinde Türk-Alman Üniversitesi’nin yeni eğitim ve sosyal tesis binalarının resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımı ile gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)