“Merhaba” demesiyle hayatı kabusa döndü: Günlerce işkenceye uğradı

Adana'da Fide Uyarlar isimli kadın birkaç defa sadece "merhaba" dediği bir erkek tarafından asansörde tacize uğradığını, evinde zorla tutulduğunu ve kendisine günlerce işkence edildiğini iddia ederek şikâyette bulundu. Şahsın kadının evine zorla girmesi ve asansörde taciz etmesi kameralara anbean yansıdı.

GÜNDEM 24.05.2022, 12:35 24.05.2022, 13:03
“Merhaba” demesiyle hayatı kabusa döndü: Günlerce işkenceye uğradı

Alınan bilgilendirmeye göre olay, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi`nde yaşandı. Söylenenlere göre, İstanbul'da genel koordinatör olarak çalışan Fide Uyarlar (42) babasının rahatsızlanması üzerine Adana'ya yerleşti. Uyarlar evlerinin bahçesinde köpeklerini dolaştırırken Gökhan K. (45) ile şans eseri tanıştı. Birkaç defa Gökhan K.’ya sadece “merhaba” diyen Uyarlar, daha sonrasında ise zanlının tacizinden kurtulamadı.

Korkudan şikayetçi olamadı

Fide Uyarlar`ın evine zorla giren Gökhan K. kadını uzunca bir süre alıkoyarak taciz etti. Bunun yanı sıra Uyarlar’a şiddet uygulan şahıs kadının kolunu da kırdı. Yaşanan olay sonrasında kadın korkarak şahıstan şikayetçi olmadı. Polise durumu bildirmeyen kadın, şahsın kendisinden uzak duracağını düşünüyordu. Ancak Gökhan K. kısa bir zaman sonra yeniden genç kadının evine girdi. Eve kapattığı kadını günlerce darp etti. Aradan geçen kısa bir süre sonra Uyarlar`ı asansöre binerken gören şahıs yeniden taciz girişiminde bulundu.

Gökhan K.'dan kurtulmak isteyen genç kadın şahsa tokat atarak asansöre bindi. Ancak zanlı kadının peşini bırakmayıp hemen arkasından asansöre binerek tacizde bulunmaya devam etti. Yaşanan korku dolu anlar kameraya anbean yansıdı.

Uzlaşıldı, ancak bu şahsı durdurmadı

Fide Uyarlar, yaşanan bu olay üzerine dayanamayıp şahıstan şikayetçi oldu. Gökhan K.’da genç kadının kendisine tokat attığını söyleyerek karşı şikâyette bulundu. Daha sonra olay uzlaşmaya gidince Uyarlar kendisini bir daha rahatsız etmemesi karşılığında Gökhan K. ile anlaştı.

Ancak yapılan uzlaşma sonrasında 22 Mayıs günü Uyarlar’ın evine yan tarafın balkonundan atlayan şahıs, Uyarlar'ı darp ederek taciz etti. Evden sabaha kadar çıkmayan şahıs genç kadına tecavüz etmeye çalıştı. Gökhan K. daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Yaşanan korku dolu anlar ise kadının evinde bulunan güvenlik kamerasıyla anbean görüntülendi. Genç kadın, yaşanan olay sonrasında elinde bulunan görüntülerle beraber karakola giderek şikâyette bulundu. Şahıs evine polis tarafından yapılan operasyonla beraber gözaltına alındı.

Mağdur kadın: “Ben öldükten sonra hakkımı savunmayın”

Uyarlar, başına gelen olayı gözyaşları içerisinde dile getirerek, “Bu şahsın bana yaptığı üçüncü darp. Bu hareketleri yeni değil. Geçmiş zamanlarda da beni 1 hafta boyunca evimde hapsetti. Telefonlarıma el koydu. 1 ay kadar bir süre ortadan kaybolmuştu. Bende Uludağ'a gitmiştim. Orada düşerek bacağımı kırdım. Daha sonra bana yürüteç verdiler. Zor yürüyordum. Bir baktım, gecenin 00.30'unda içkili bir halde kapımda duruyor.

Gecenin 00.30'dan sabahın 06.30'una kadar beni dövdü ve evlenmek zorundasın benimle deyip durdu. Bende bununla iyi bir şekilde konuştum. Dedim ki ‘sen şimdi git, ailem gelecek bak ayıp olacak’ dedim de o şekilde gitti. Daha sonra benden uzak durması kaydıyla bir uzlaşma imzaladık. Ne yazık ki, vücudumda yara, sakatlık veya kalıcı bir iz bırakmazsa hapse atılmıyormuş. Bu sebepten dolayı bende uzlaşma imzalamak durumunda kaldım. O şahıs beni öldürdükten sonra zaten hakkımı savunmayın” şeklinde ifade etti.

“Kendimi savundum, şüpheli duruma düştüm”

Uyarlar, bu şahsı hiçbir şeyin durdurmadığını ve aynı şekilde devam ettiğinin altını çizerek, “Dün akşam saatlerinde 18.30 civarında, bu kişi yan balkondan evime atladı. Benim köpeklerim var. Durup ‘Köpeklerini öldürürüm’ demeye başladı. Sonra beni çırılçıplak bir hale getirdi. Fotoğraf çekmeye ve tecavüz etmeye çalıştı. Eğer bunu yaparsan hakkında delil olarak kullanırım dedim. Beni her şeyimle tehdit ediyor. Ailem, arkadaşlarım, köpeklerim. Beni mermi manyağı yapacakmış. Yani ben öldükten sonra hakkımı savunmayın lütfen, tek suçum bu kişiyi istemiyorum demem. Başıma bir şey gelmesin diye savunmaya geçtim esnada tırnakladığım için ben şüpheli durumdaymışım o ise mağdurmuş. Bu şahıs bir ruh hastası, gerçekten seven bir kişi asla böyle şeyler yapmaz”

Sevgi değil takıntı

Bu durumun takıntı halini aldığını belirten Uyarlar, “Bu şahıs gider, bir iki ay içeride yatar. Sonra tekrar çıkıp gelir buraya. Beni öldürmeden rahat etmeyecek belli oldu. Dayak yediğim esnada burnumdan ve ağzımdan kan geliyordu. Bende yalvardım artık dedim ki, ’öldür artık beni’ o da bana ‘Seni öldürmeyeceğim süründüreceğim' şeklinde cevap verdi” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (1)
Kadın hakları 2 yıl önce
Bu ülkede böyle erkeklerin yaşamasını istemiyorum. Hepsi gereksiz oksijen israfı, vatana millete topluma faydası olmayan gereksiz parazitler