Meral Danış Beştaş'tan muhalefete çağrı: Fezlekelere karşı iradenizi ortaya koyun

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li vekiller adına hazırlanan fezlekelere karşı muhalefetin güçlü bir irade sergilemesi gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 21.06.2022, 15:30 22.06.2022, 10:32
Meral Danış Beştaş'tan muhalefete çağrı: Fezlekelere karşı iradenizi ortaya koyun

HDP'nin vekilleri adına, terör propagandası ve üyeliği gibi birçok başka suç sebebiyle vekilliklerinin düşürülmesine yönelik fezlekeler düzenlendi. En son olarak PKK elebaşı Abdullah Öcalan propagandası eylemlerinde polise tokat atan Saliha Aydeniz için de aynı süreç başlatılmıştı.

HDP'li vekillerin fezlekeleri Meclis'te ulaştı

HDP'li 10 milletvekiline ait olan 11 dokunulmazlık dosyası Meclis’e ulaştı. Meclis'e ulaşan fezlekeler, Adalet Karma ve Anayasa Komisyonu'na havale edildi.

Komisyona gönderilmeden önce HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhalefete gönderme yaptı

Beştaş'ın açıklamaları, CHP'nin liderliğinde kurulan 6'lı masa liderlerine gönderme niteliğindeydi.

Muhalefet cephesinin fezlekelere karşı güçlü bir irade göstermesi gerektiğini ifade eden HDP'li vekil, kimsenin suçlu olmadığını iddia etti.

"Muhalefet güçlü bir irade ortaya koymalı"

Meral Danış Beştaş, "Muhalefet güçlü bir irade göstermeli. Demokratik ve adil bir sistemde, yargının kendini çok az bağımsız hissettiği yönetimde, fezlekelerin gönderileceği yer mahkeme salonları olamaz, bunlar yırtılıp çöpe atılacak fezlekelerdir. İçerisinde herhangi bir suç bulunmuyor, tamamıyla siyasi düşüncelerle oluşturulmuş fezlekelerdir" ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)