Meral Akşener iktidar vaadini açıkladı: "Geldiğimizde bütün Türkiye'de uygulayacağız"

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rüzgargülü Projesi'nin pilot uygulamasına başlandığını duyurdu ve "Rüzgargülü Projemizi geçtiğimiz sonbaharda tanıtmıştık. Bölgesel ve kırsal kalkınmayı geliştirecek, sağlıklı gıdaya çocuklarımızın erişimine imkan tanıyacak ve gelişimlerini güvence altına alacak önemli bir projeydi. İktidara geldiğimiz zaman bütün Türkiye'de uygulayacağız.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 01.06.2022, 11:44 01.06.2022, 17:49
Meral Akşener iktidar vaadini açıkladı: "Geldiğimizde bütün Türkiye'de uygulayacağız"

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme ilişkin konuları ele aldı.

“Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz?”

İYİ Parti lideri Akşener, iktidarın politikalarına yönelik eleştirilerle başladığı grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Birileri aç kaldık diyor, ne aç kalması? Vicdansızlık yapma, aç kalan yok” sözlerine tepki gösterdi ve şunları söyledi: 

"Uzun zamandır ülkemizin içinde bulunduğu kara komedi, başrolde bulunan bay krizin Oscarlık performansıyla tam gaz sürüyor. Vatandaşla iki laf edemeyen Erdoğan 'Birileri aç kaldık diyor, ne aç kalması? Vicdansızlık yapma, aç kalan yok' dedi. Bu laflar, Cumhurbaşkanı'na ait. Son olarak 'Şükürsüz' demişti, bugün 'Vicdansız' oldu. Yahu başka bir ülkede mi yaşıyoruz biz? Pazarda akşamı bekleyen, Halk ekmek önünde kuyruğa giren vatandaşlarımız farklı bir ülkede mi yaşıyorlar? Ama belli ki saraydaki şahıs, milletin durumundan anlamıyor. Ülkesinde yaşananları dahi bu arkadaşımız bilmiyor. Günahtır, ayıptır. Böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi vicdanın sızlamıyor, hiç mi yüzün kızarmıyor? Yazıklar olsun"

“Güney Amerika ülkelerini geride bıraktık”

Akşener sözlerine şöyle devam etti: 

Gıda fiyatları, nisan ayında TÜİK'e göre bile yüzde 89 arttı. Sen ve tapınak şövalyelerin 'Dünya genelinde enflasyon var' diyeceksiniz. Peki kim takip ediyor bizi? Yüzde 62 enflasyon ile iflas etmiş Arjantin, yüzde 26 Kolombiya. Güney Amerika ülkelerini dahi geride bırakmışız. AB ortalaması yüzde 8,5, Yunanistan'da yüzde 10, Almanya'da ise yüzde 8. Matematik, ekonomi ve tarih gibi senin kuvvetli olduğun bir konu değil. Geçen yıl nisan ayında 1000 TL’ye aldığımız gıdaları bu yıl almak için 1890 TL gerekiyor. Almanya'da 1000 avroluk alışveriş, 1080 Euro'ya yükselmiş. Bu yıl açlık sınırı 6 bin 18 TL olmuş. Toplam 3 bin 121 TL yükselmiş. Asgari ücret artışı 1427 TL, açlık sınırındaki artışın yarısı değil. Şimdi anlat bakalım; kimmiş vicdansız görüyor musun? Gerçeklerle yüzleş artık gördüğün rüyadan uyan. O saraydan çık. Devlet böyle yönetilmez."

Sosyal medya düzenlemesi: “Sipariş haber istiyorlar”

Sosyal medya düzenlemesine tepki gösteren Akşener, "Artık Türkiye, bir sorunlar yumağı haline geldi. Sığınmacı, adalet, hayat pahalılığı her şey sorun. Bunların hiçbiri iktidarın gündemine bile giremiyor. İktidara göre en büyük problem, internetteki haber siteleri. Sosyal medya kanun teklifini Meclis’e getirdiler. Beğenmediklerini ortadan kaldırmaya ve yasaklamaya bayılan AK Parti, sosyal medyanın idam fermanını getirdiler. Yandaş medya bu arkadaşlara yetmiyor. Sipariş yayınları ve manşetleri, televizyonlara, gazetelere yaptırdıkları gibi internet sitelerine sipariş haber yaptırma derdindeler" şeklinde konuştu.

Akşener’den Erdoğan’a: “Müebbet alman gerekiyor”

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan yalan haber eğer yasaksa yalan söyleyen, iftira atan yandaş kanallarını, troll çiftliklerini kapatacaksın. Enflasyon tahminleri yanlış çıkan Merkez Bankası Başkanı'nı o görevden alacaksın. Milleti yanıltan TÜİK Başkanı'nı kapının önüne koyacaksın. Asgari ücretlilere ve emeklilere zam için 1 Mayıs'a dikkat çeken Çalışma Bakanı'nın affını talep edeceksin. Sen kendi öfkeni önce dizginle, kapının önünü temizle. Milletimizi yıllardır birbirine düşürerek kutuplaşmadan beslenen sen değil misin? Kanunu geriye işletsen müebbet alman gerekiyor."

"Buradaki amaç çok farklı" sözlerini kullanan Akşener, "Ülkemizdeki problemleri dile getirenleri, ekonomide kötü gelişmelere vurgu yapanları, sığınmacıdan seçmen devşirmelerini susturmak istiyorlar. Biz daha buradayız. Siz yalana sığındığınız sürece sizi gerçeklerle yüzleştireceğiz. Siz George Orwell romanlarına özendiğiniz sürece biz, her zaman demokrasiyi savunacağız. Özgürlüklerin karşısına çıktıkça, biz 'Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat’ demeye devam edeceğiz" açıklamalarını yaptı.

Kocaeli ziyareti: “Vatandaş mutsuz, umutsuz”

Kocaeli'deki ziyaretlerine dikkat çeken İYİ Parti lideri Akşener, "Birçok dükkanda ışıklar yine açık değildi. Esnaf siftahsızdı. Vatandaşlarımız umutsuz, mutsuzdu” sözlerini kullandı.

Uzay çalışmaları: “Millet sizi uzaya mı yolluyor, başka yere mi görün”

Akşener, konuşmasında uzay çalışmalarına da değinirken, "Gıda fiyatları, enflasyon, döviz kuru uzaya çıktı. Mars'ı geçti artık Jüpiter'e varmak üzere. Seçim tarihini açıklayın siz, millet sizi uzaya mı yolluyor, başka bir yere mi görün. Lami cimi yok artık. Milletimizin ihtiyacı bugün seçimdir. Sandığı getirin bu çile bitsin, milletimizin artık yüzü gülsün" sözlerini kullandı.

Akşener: “İyi Parti, Türkiye’yi kurtaracak”

Ekonomide 4'üncü sanayi devrimiyle beraber, toplumdaki ve sanayideki değişimi ele alan Akşener, "Dördüncü sanayi devriminin tartışıldığı dönüşüm sürecindeyiz. Önceki yıllarda üretimin odağı üründü, ardından tüketicinin ihtiyaçlarına odaklanır oldu. Sonra tüketicilerle markaların konuşması, marka aidiyeti geldi. Bu saydıklarımın yanında artık iş dünyasına, insan merkezli yeni bir anlayış girdi. Markalar karbon ayak izi, sürdürülebilirlik, cinsiyet eşitliğine de önem vererek insani alanda müşterilerle iletişime geçiyor" sözlerini kullandı. 

Akşener, "Bu gelişmeler çerçevesinde yaşamımızda dijitalleşmenin tetiklediği yönetim anlayışı mevcut. Bir açıdan dijital meşveret. Bunu başaracağız. İYİ Parti 1920'lerin dünyasına giden ve dünyanın gerisinde kalan bu anlayıştan Türkiye'yi kurtaracak" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)