Meral Akşener'den seçim açıklaması: 'Ufukta sandık göründü'

MHP lideri Bahçeli'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Dün Sayın Bahçeli, Sayın Yavaş'ı tehdit etti. Sayın Bahçeli yok öyle yağma. Mansur Yavaş'ın arkasında Ankaralılar var, biz varız" sözlerini kullandı. Grup toplantısının büyük bölümünü ekonomi tartışmalarına ayıran Meral Akşener, "Türkiye sömürge valisiyle yönetilemez, artık yeter. Bu iş bilmezliğe milletimiz daha fazla mahkum edilemez. Türk milleti, kimsenin ırgatı değil" açıklamasını yaptı ve "Ufukta sandık göründü" dedi.

GÜNDEM 01.12.2021, 15:32 01.12.2021, 15:36
Meral Akşener'den seçim açıklaması: 'Ufukta sandık göründü'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

“Ekonominin Erdoğan ile imtihanı geçen hafta da devam etti”

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Sayın Erdoğan ile ekonomimizin imtihanı geçen hafta da yine devam etti. Utanmadan sıkılmadan bu arkadaş, faiz sebep, enflasyon sonuçtur demeyi sürdürüyor. O cahilce konuştuğu sürece enflasyon artıyor, dolar zıplıyor, asıl olan milletimize oluyor" sözlerini kullandı. Akşener, "Bu tezi ortaya atan ciddi bir bilimsel çalışma yoktur. Bu tezin yanlış olduğunu söyleyen bir makale yok. Bilimsel anlamda incelemeye dahi gerek görmemişler. Bu cahillik, bir ülkeyi bu teze mahkum etmeyi sürdürüyor" dedi.

"Parası değer kaybederken zenginleşen herhangi bir ülke yoktur" diyen Akşener, "Bunlar saçmalamayı sürdürüyor. Paranın itibarı milletin itibarı demek demiştin. Bugün ülkeyi düşürdüğün hale bak. Gönderdeki bayrağımıza, milli marşımıza sürekli el uzattınız, itibarımıza leke sürdünüz. bağımsızlığımızı riske atıyorsunuz. Bu sorumsuzluğun sonucunda teslim olmayız diye bağırdığınız o güçler, çiftçilerimize ait arsaları ucuza alıyor. Türkiye sömürge valisiyle artık yönetilemez, yeter artık. Bu iş bilmezliğe bu millet, daha fazla mahkum edilemez. Türk milleti kimsenin ırgatı değil" şeklinde konuştu.

“Bizden önce dağda aç yaşayanlar vardı” sözlerine tepki

Son dönemde iktidar kanadından gelen açıklamalara tepki gösteren Akşener, "Sayın Erdoğan'ın gözüne girebilmek amacıyla saçmalama kabiliyeti ciddi bir kriter anlamına geliyor. AK Partililer adeta birbirleriyle mücadele ediyor. Benzin kuyrukları var fakat bir vekil 'Araç bolluğundan yaşanıyor bunlar’ diyebiliyor. Yarım simit satışları artık başlamış, AK Parti yöneticilerinden biri 'Bizim iktidarımızdan önce dağda aç yaşayanlar vardı' diyor. Bebeklere mama alınamazken, bir kişi çıkıp ekmek-soğan edebiyatı yapıyor. Yangın bütün haneyi yakarken Erdoğan, 'Afganistan ekonomisini ayağa kaldırmamız gerek’ diyor. Milletimiz yaşadıkları, sarayın paralel evreninden duyulmuyor, görülmüyor” dedi.

“Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kullandığı sözleri eleştiren Akşener, şöyle konuştu:

"Millete düşman olan iktidarın küçük ortağı, millete hizmet eden kişilerle uğraşıyor. Dün Sayın Bahçeli, Sayın Yavaş'ı tehdit etti. Sayın Bahçeli yok öyle yağma. Mansur Yavaş'ın arkasında Ankaralılar var, biz varız. Talana, yoksulluğa, yalana ses etmeyeceksiniz, ama tek derdi Ankara'ya hizmet olan bir belediye başkanını tehdit edeceksiniz. Gerçekten ayıptır. Küçük ortaksınız siz, hiç utanmadan salon basmanın peşindesiniz. Hakaret ve tehdit ile gündem saptırma gayretindesiniz. Millet peşinizde, siz sandıktan kaçma gayretindesiniz. Elbet o sandık, milletin önüne gelecek. O zaman iradeyi de nefesi de göreceksiniz."

Enflasyon açıklaması

Yalova'ya ziyareti ile ilgili bilgi veren Akşener, şunları aktardı:

"Ekmek kuyruğu, akaryakıt kuyruğu var. Kotalı satışlar, önlenemeyen fiyat artışları var. Erdoğan ve yanındakileri gerçeği görmezden gelseler bile enflasyon da kur da başını almış gidiyor. Bir yıl önce 558 TL ile yaptıkları alışverişi 871 TL ile yaptı. Enflasyonu yüzde 50,76 olarak tespit ettik. Tayyip Bey'i üzmeyen istatistik kurumu, biliyoruz ki elinden geleni kesinlikle ardına koymayacak. Saray, gizlenen hakikatlerden memnun olacak fakat milletimizin hakikatleri değişmeyecek”

“Asgari ücret 4 bin TL olmalı”

Asgari ücret tartışmalarına da değinen Akşener, "Artık asgari ücret geçinme ücreti durumunda. SGK'nın 2020 verilerine bakıldığında 15,2 milyon çalışanın 6,4 milyonu asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret meselesini siyasi rekabete konu etmek vicdansızlıktır. Yetkiyi aldığımız zaman asgari ücreti tespit ederken birtakım makro göstergeleri esas alan sağlıklı bir model izleyeceğiz. Biz asgari ücret en az 4 bin TL olmalıdır diyoruz. Bu maliyet, işverenimiz için de karşılanabilir değil. Bizim belirlediğimiz asgari ücretimiz, brüt ücret konusunda yüzde 22 artış yapılıp, 555 lira ek ödeme yapılarak ele geçen net ücretin 4 bin TL olmasıdır" sözlerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Sayın Erdoğan ve yanındakileri, Türkiye’yi yönetemiyor. Ufukta sandık göründü. Yetkiyi aldığımız zaman Türkiye nasıl yönetilirmiş, ekonomi nasıl ayağa kalkarmış herkes görecek. Bir zihniyet, vizyon ve liyakat meselesi" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)