Meral Akşener ateş püskürdü: “Çarpık zihniyetli ve şuursuz hükümet” 

İyi Parti Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı sırasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener’in gündeminde emekli amirallerin bildirisi ve siyasilerin bildiriye tepkisi vardı.

GÜNDEM 07.04.2021, 12:07 08.04.2021, 09:37
Meral Akşener ateş püskürdü: “Çarpık zihniyetli ve şuursuz hükümet” 

İyi Parti Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı sırasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener’in gündeminde emekli amirallerin bildirisi ve siyasilerin bildiriye tepkisi vardı.

Meral Akşener konuşmasına, iktidarı hedef alan sözleri ile başladı. Hükümete her itiraz edenin teröristlik, hainlik, darbecilikle suçlandığını; bu siyaseti güdenlerin çarpık zihniyetleri ile Anayasa Mahkemesi’ni kapatmaya bile yeltenerek şımarıklık gösterdiklerini söyleyen Akşener, “Koltuğu tehlikeye girince Cumhuriyet’in kurucu değerlerini tartışmaya açacak kadar” şuursuz bir hükümetin olduğunu ifade etti.



“Koltuk hesabıyla değil millet hesabıyla siyaset yapıyoruz”

“Siyaset yalnızca olmuş durumu okuyabilmek değil aynı zamanda gerçeği görebilmek ve elbette ki gösterebilmek sanatıdır. Yaşanan olayları doğru analiz etmek yetmez ayrıca akıntıya karşı da kürek çekebilmek gerekir. Son 3,5 senede yaşanılanları hatırladıkça ‘koltuk hesabı ile değil demokrasi ve millet hesabı ile’ siyaset yapabildiğimiz için Allah’a şükrediyorum. Partimizin en büyük gücü, milletimize yalan söylememek ve hakikatten ayrılmamaktır.” cümleleri ile konuşmasını sürdüren Meral Akşener, emekli amirallere de değindi.



“Gece yarısı ortalığı karıştırma modası”

“Bugün vesayete kafa tutuyormuş izlenimi verenler ile 28 Şubat’ta masa altına saklananlara karşın biz dün de aynı yerdeydik. Hafta sonunda yaşanılan olaydaki gibi, kimin ne düşüneceğini ya da kimin kızacağını önemsemeden hakikatin yanında duruyorduk. Özellikle son zamanlarda bir moda oluştu: gece yarısında ortalığı karıştırmak modası. Gece vaktinde istifa eden bakanlar, görevden alınan bürokratlar, feshedilen anlaşmalar ve daha nicesi... Uykusu kaçan herkes ‘acaba ne yapıp ortalığı karıştırsam’ diye işin başına geçiyor. Bunların bedelini ödemek ise ne yazık ki milletimize düşüyor. Gece yarısı modasının son örneği ise ‘104 emekli amiralin bildirisi’ oldu.” sözleri ile son dönemlerdeki siyasi gelişmelere atıfta bulunan Akşener, ‘iktidar partisinin darbe edebiyatı sayesinde 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtulduğunu’ belirtti.



Cumhur İttifakı’nın oyları düşüyor

Cumhur İttifakı’nın oylarının düştüğünü ve İYİ Parti’nin hiçbir şekilde bu ittifak için değirmene su taşımayacağını ifade eden Akşener, hiçbir kişinin ya da kesimin de bunu yapmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. “Milletinden kopmuş siyaset” olarak nitelendirdiği Cumhur İttifakı’nın koltuğunu bir süre daha sağlamlaştırmak adına e-muhtıra yayınlayan kişiler için ise “ülke ve yönetim hakkında kaygıları olanlar bunu gece yarısında değil uygun zemini ve uygun saati hazırlayarak ilgili yerlere iletmeli” dedi.



“Söz de karar da milletindir”

“Biz, söz de karar da milletindir diyenleriz. Darbe yapan ya da yapmaya kalkışanlar karşılarında bizi bulurlar. Son 60 senede 9 darbe, muhtıra, post modern darbe ve e-muhtıra görmüş olan bu milletin elbette ki bazı hassasiyetleri vardır. Fakat bu hassasiyetleri belirtmenin de usulü vardır. Ülkemize yıllarca hizmet etmiş ve önemli makamlarda bulunmuş kişilerin bu konuda daha sorumlu davranması gerekir. Zira her karşıt görüş bildireni terörist, hain ve darbeci ilan eden bir parti bu ülkeyi yönetiyor.” ifadeleri ile Hükümet hakkında sert eleştirilerde bulundu.



“Aziz milletimizin çaresizliğini perdeleyen her tavrı reddediyorum”

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıfta bulunarak, “Millet seni o saraya sefa sür diye oturtmadı. Bir kere de eşine dostuna faydan dokunacağına millete faydan dokunsun.” ifadelerini kullandı. Milletin geçim derdinde kıvrandığını fakat iktidar partisinin bu konuyu bir kenara bırakarak “darbe mi darbeci mi” konuştuklarını belirten İYİ Parti Lideri, “Aziz milletimizin çaresizliğini perdeleyen her türlü tavrı reddediyorum.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)