Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk depremi! Başkan dahil 31 şüpheli adliyede!

İzmir Menderes Belediyesindeki yolsuzluk soruşturması kapsamında rüşvet iddiaları sebebiyle gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da aralarında yer aldığı 31 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.  

GÜNDEM 06.07.2022, 08:43 06.07.2022, 10:06
Menderes Belediyesi'nde yolsuzluk depremi! Başkan dahil 31 şüpheli adliyede!

İzmir’de, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı sonrasında Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına yönelik geçen hafta pazar günü operasyon gerçekleştirilmişti. 

29 belediye görevlisine operasyon

Yolsuzluk iddiaları kapsamında soruşturma dosyasına atanan bilirkişiler, 2018-2021 yılları arasında Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve İş Makinesi Kiralama’ ihalesini soruştururken, bu 7 ihalede, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçunun ortaya çıktığı, yapılan usulsüzlüklerle birlikte 9 milyon 934 bin 929 TL 47 kuruş kamu zararı belirlendiği aktarıldı. Bahse konu olan ihalelerde kamu zararının ortaya çıkmasında sorumlu olduğu belirlenen ve aralarında üst düzey belediye yöneticilerinin de bulunduğu, Menderes Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü F.E. ve Temizlik İşleri Müdürü E.A. başta olmak üzere 29 belediye görevlisi ile ilgili eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerden 28’i, bu operasyonlarda gözaltına alındı. 

Belediye Başkanı adliyeye sevk edildi 

Ayrıca soruşturma kapsamında yeni bir gelişme daha meydana geldi. Elde edilen belge ve bilgilerin incelenmesi neticesinde, bir otelin imar planına aykırı bir biçimde yapılmasına karşılık rüşvet iddiaları üzerine Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, belediye meclis üyesi Ertan Güleç, bir mimarlık şirketinin sahibi ve bir otelin müdürü hakkında yakalama kararı verildi. Dün Başkan Kayalar ile beraber 3 şüpheli, sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyetteki ifadelerinden sonra operasyon kapsamında gözaltına alınan 32 şüpheliden 1’i serbest kalırken, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da aralarında olduğu 31 kişi emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)