Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden uzaklaştırıldı

İzmir'in Menderes ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Meclis Üyesi Ertanç Güleç, İçişleri Bakanlığı kararı sonrasında görevden uzaklaştırıldı. Aksaray'ın Yenikent beldesinin başkanı ile ilgili de uzaklaştırma kararı alındı.

GÜNDEM 07.07.2022, 15:49
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar görevden uzaklaştırıldı

İzmir'in Menderes ilçesindeki yolsuzluk operasyonu kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da aralarında yer aldığı 26 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. 

Görevden uzaklaştırıldı

Mustafa Kayalar, adli kontrol şartıyla dün serbest bırakıldı. 

Bilgilere göre, Menderes Belediyesindeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından inceleme yapıldı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma yürütüldü.

Mülkiye Teftiş Kurulu, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları hakimlik tarafından dün adli kontrolle serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ile Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in, ön inceleme ve soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmasını istedi.

Gerekçe olarak ifade sahiplerinin ve tanıkların baskı altına alınmaması, suç delillerinin karartılmasının, yok edilmesinin veya değiştirilmesinin engellenmesi geçilmesi gösterildi.

İçişleri Bakanlığı ise bunun üzerine geçici olarak, Kayalar ile Güleç'i görevden uzaklaştırdı.

Yenikent Belediye Başkanı’na da uzaklaştırma

Öte yandan Mülkiye Teftiş Kurulu, belediyeyi zarara uğrattığı ve haksız kazanç elde ettiği gerekçeleriyle hakkında soruşturma ve dava bulunan Aksaray'ın Yenikent beldesinin Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ın da görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ın da görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)