Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, "Asla estifa etmeyi düşünmüyorum." dedi.

GÜNDEM 03.02.2021, 12:24 04.02.2021, 09:30
Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, göstericilerin başkalarının özgürlüğünü engellediğini, uyarılmalarına karşın abluka sürdüğünden tedbir alma zorunluluğunun hasıl olduğunu, tüm olayın bundan ibaret olduğunu bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin en güzide üniversitelerinden birisi olduğunu, Boğaziçi hocaları ve öğrencilerinin görüşlerinin önemli olduğunu, demokratik sınırlara riayet edildiği müddetçe herkesin ifade hürriyetininin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Melih Bulu, "Ben de şahsen ifade hürriyetini sonuna kadar destekleyen bir rektörüm. Başkalarının haklarını gasp eden, suistimal eden, zorlayan noktalara gelindiği anda bunları gücüm yettiği kadar engellemeye çalışırım. Demokratik eleştiri kültürünün korunması lazım. Türkiye için de Boğaziçi için de bu çok önemli." dedi.

Bazı grupların protesto kültürünü aşırıya götürdüklerini vurgulayan Rektör Melih Bulu, önceki gün rektörlük binasının 3 kapısının da abluka altına alındığını ve fiili olarak personelin 21.00'e kadar binadan çıkmalarının engellendiğini hatırlattı.

İlk 100 hedefi

İstifa etmeyi asla düşünmediğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Bulu, 
Boğaziçi Üniversitesi'nin bugün de iyi bir konumda bulunduğunu fakat kendisinin dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefinin olduğunu belirterek, "4 yıl içinde bunu yapabileceğime inanıyorum. Bu sebeple asla istifa etmeyi düşünmüyorum. Boğaziçi Üniversitesi'ni ilk 100'ün arasına yükseltmek için elimden geleni de yapacağım." ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi istatistikleri

Öğrenci sayısı: 16.653
Akademisyen sayısı: 984

Boğaziçi Üniversitesi gösteri istatistikleri

Boğaziçi Üniversitesi gösterilerinde gözaltına alınan 110 kişiden 72'si hakkında daha önce "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan işlem yapıldığı, gözaltına alınanlardan sadece 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Gerçek öğrenci sayısı: 7
FETÖ/PDY: 4
TKP-ML: 1
TKP-ML/KONFERANS: 1
DHKP/C: 3
DHKP/C-TKKÖ: 5
DKP/BÖG: 3
DKP/KOMÜNARLAR: 2
MLKP: 14
THKP/C DEV-YOL: 7
TKP/KIVILCIM: 7
DİP: 3
DGD: 5
DGH: 1
TİP: 1
TKİP: 3
TKEP/L: 3
DSİH: 6

Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta düzenlenen protesto gösterilerinde gözaltına alınan 159 zanlının üniversitelere göre dağılımı şu şekilde:

Boğaziçi Üniversitesi: 58
İstanbul Üniversitesi: 30
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: 11
Marmara Üniversitesi: 11
Yıldız Teknik Üniversitesi: 9
Koç Üniversitesi: 5
Kocaeli Üniversitesi: 3
Ege Üniversitesi: 2
Diğer üniversitelerden: 28
Öğrenci olmayan: 12

Yorumlar (0)