Mehmetçikten köy çocuklarına 23 Nisan sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Elazığ’ın köylerini dolaşan jandarma ekipleri, süsledikleri ekip araçlarıyla çocukları gezdirip hediyeler dağıttı.

GÜNDEM 23.04.2021, 11:56 24.04.2021, 12:54
Mehmetçikten köy çocuklarına 23 Nisan sürprizi

Köy çocuklarına unutamayacakları bir 23 Nisan bayramı yaşatan jandarma personeli, fiziksel engelli 10 yaşındaki Özge Çimen’in odasını da kendi elleriyle süsledi.

Ekip araçlarını süsleyip köy yollarına koyuldular

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı personeli, sokağa çıkma yasağı ve okullarında kapalı olması nedeniyle köy çocukları 23 Nisan’ı bayramsız geçirmesin diye ekip araçlarını süsleyip köy yollarına koyuldular.

İlk olarak Bahçekapı köyünde yaayan fiziksel engelli minik kız Özge Çimen’in (10) evine giden ekipler, Çimen’in odasını bayrak ve balonlarla donatıp hep beraber şarkılar söylediler. 

Jandarma ablaları ve ağabeylerinin yanına gelip bayramını kutladıklarını dile getiren Özge Çimen, “Evimize gelip 23 Nisan bayramımı kutladılar. Onlara çok ama çok teşekkür ediyorum. Evimize gelip beni mutlu ettiler. Bana hediyeler verip evimizi süslediler. Fotoğraflar çekinip birlikte şarkılar söyledik” dedi.

“Çocukların sevinçle koşuşu ekipleri duygulandırdı”

Özge Çimen ziyaretinden sonra yeniden yola koyulan jandarma personeli diğer köyleri gezdiler. Jandarmanın köylerine geldiğini gören çocukların ekip araçlarına doğru koşmaları jandarma personeline duygu dolu anlar yaşattı. Yanlarında getirdikleri hediyeleri çocuklara dağıtan ve bayramlarını kutlayan Jandarma ekipleri, köy çocuklarını araçlarına alarak tur attırdı.

Bu sene salgından dolayı 23 Nisan’ı gönüllerince kutlayamadıklarını söyleyen 13 yaşındaki Sedef Kaya "Jandarma ablalar ve ağabeyler geldiği için çok mutlu olduk. Onlarla beraber 23 Nisan bayramımızı kutladık. Bize hediyeler verip şarkılar söylediler. Hepsine geldiklerini için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Çocuklardan Edanur Kaya ise (13), “Kendi bayramımızı kutlayamıyoruz diye evde üzgün oturuyorduk. Sonra köyümüze jandarma ablalar ve ağabeylerimiz gelince 23 Nisan’ı eskisi gibi büyük bir sevinçle kutladık. Onların buraya gelmesinden bize hediyeler dağıtmasından çok mutlu olduk” dedi.

Yorumlar (0)