Mehmetçik, teröristleri 'ara, bul ve yok et' stratejisiyle bitirecek

İlkbahar ve yaz operasyonlarının başlatıldığını duyuran İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda 'ara, bul ve yok et' stratejisine göre hareket edileceğini açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2021, 15:12 23.04.2021, 10:40
Mehmetçik, teröristleri 'ara, bul ve yok et' stratejisiyle bitirecek

Son dönemlerde bir hayli artan iç güvenlik operasyonlarıyla terörün beli kırsalda kırılırken terörizmi topyekûn Türkiye gündeminin dışına itmek hedefiyle ilkbahar ve yaz dönemi operasyonları başlatıldı.

Teröristlere nefes aldırılmayacak

Operasyon için düğmeye basıldığını duyuran İçişleri Bakanlığı, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando, Polis Özel Harekât (PÖH) ile Güvenlik Korucularının katıldığı 9 bin 630 planlı operasyonun, 1 Ekim 2021’ dek süreceğini bildirdi.

İstihbarata dayalı gerçekleştirilecek operasyonlarda teröristlerin tüm inlerine girilerek, barınakları ve sığınaklara sakladıkları her türlü madde imha edilecek. Ara, bul ve yok et stratejisiyle de teröristler daha fala baskı altına alınacak ve bölge onlar için güvensiz liman haline getirilecek.

Kış operasyonlarında 75 terörist imha edildi

Bölücü terör örgütüne yönelik, 1 Ekim 2020-15 Nisan 2021 tarihleri arasında icra edilen“Sonbahar-Kış Operasyonları” da Mehmetçik tarafından üstün bir başarıyla tamamlandı.

Bu çerçevede, 7 bin 424 sonbahar-kış operasyonu yapılması ön görülmesine rağmen 8 bin 915 operasyon icra edildi. Bu operasyonlar kapsamında ise 75 terörist öldürüldü. Ayrıca 915 sığınak ve mağarada yapılan arama taramalarda 233 Mayın/el yapımı patlayıcı (EYP), 292 silah, 891 tüp, 465 el bombası ve 31,6 ton gıda ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakanlık, Türk milletinin desteği ile devletin tüm kurumları ile koordinasyon çerçevesinde terörle mücadelede elde edilen başarının daha fazla kararlılıkla devam ettirileceğini de belirtti.

Yorumlar (0)