Mehmetçik, Suriyeli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı

Mehmetçik, Barış Pınarı bölgesindeki Suriyeli çocukları Mardin'e getirerek, çeşitli etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini sağladı.

GÜNDEM 29.04.2021, 14:14 30.04.2021, 10:45
Mehmetçik, Suriyeli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı

Mehmetçik ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen faaliyet kapsamında Barış Pınarı bölgesinden getirilen çocuklar, unutulmaz bir gün yaşadı.

Zırhlı araçlarla getirildiler

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmetçiğin koordinasyonunda zırhlı araçlarla çocuklar Mardin'e getirilirken eğlenceli zaman geçirdikleri görüldü. Barış Pınarı bölgesinde 49. Komando Tugay Komutanlığının, ülkelerindeki savaş sebebiyle mağdur durumda olan Suriyeli çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Barış Pınarı bölgesinde bulunan toplam 5 köyden 82 çocuk ve 6 öğretmen, Mardin Kızıltepe’deki Şehit Çoban Hudut Karakolu bölgesine zırhlı araçlarla getirildi.

Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde getirilen çocukların ateşleri ölçülüp maske verilirken çocuklara ayrıca mağazada ayakkabı ve kıyafet hediye edildi.

Kovid tedbirleri gözetilerek Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yemek yiyen çocuklar, daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi’nde öğretmenler ve palyaçolarla eğlenceli anlar geçirdi.

Ders malzemeleri ve oyuncak da dağıtıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat da etkinliklere katılırken çocukların derslerine yardımcı olması için ders malzemesi ve oyuncak da dağıtıldı.

Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi'nde bulunan planetaryumda uzay deneyimine de katılan öğrenciler, gezegenler ve uzayın arasında sanal bir gezintiye de çıkarıldı.

"Allah Türk askerini muvaffak etsin”

Suriyeli çocuklardan biri olan Riyad H. İsmail, Türkiye'ye geldikleri için mutlu olduklarını ve eğlenceli zaman geçirdiklerini söylerken teşekkürlerini iletti ve “Allah Türk askerini muvaffak etsin” sözlerini kullandı.

Esra Abdülaziz İlhicri ise Türkiye'ye ilk defa geldiğini ve bu yüzden çok mutlu olduğunu söyledi ve sözlerini, "Allah Türk askerini korusun, bizlere çok yardımcı oldular. Uzun süre sonra ilk kez bu kadar mutlu oldum." şeklinde tamamladı.

Öğretmenlerden Hinde İsa, etkinlikte çocuklarla birlikte bulundukları için çok mutlu olduğuna dikkat çekti ve Türkiye’ye, böyle bir fırsat sunduğu için teşekkürlerini iletti.

“23 Nisan’ın coşkusunu çocuklara yaşatmak istedik”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, çocukların eğlenceli bir zaman geçirmelerine vesile olmanın sevincini yaşadıklarını aktardı. Polat, Suriye’de savaşın etkisini Mehmetçik ile birlikte en çok yaşayanların çocuklar olduğunu belirterek çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşatmak istediklerini aktardı. 

Etkinliğin tamamlanmasından sonra çocuklar ülkelerine uğurlandı.

Yorumlar (0)