Mehmetçik, NATO tatbikatı için yola çıktı 

Mehmetçikler, Romanya’da düzenlenecek Steadfast Defender 2021 Tatbikatı için yola çıktı. Karadan seyir halinde olan araçlara, hava araçları da eşlik edecek. 

GÜNDEM 10.05.2021, 10:44 11.05.2021, 08:01
Mehmetçik, NATO tatbikatı için yola çıktı 

Türk Silahlı Kuvvetleri personellerimiz, NATO üyesi olan ve ortak olarak bulunan toplamda 26 ülkeden 30 binin üzerinde askeri personelin katılacağı Steadfast Defender 2021 “Alarm ve Yığınaklama NATO Tatbikatı” için yola çıktı.



Tekirdağ Çorlu’da bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görev yapan 1356 personel, 39 römork, 214 askeri araç ve 128 konteyner, bu sabah saatlerinde kışladan çıkış yaptı. Kara yolu ile başlayan Romanya yolculuğunda askerlerimize hava unsurlarımızın da eşlik edeceği biliniyor.



Cincu kentine gidiyorlar



Bugün geceye kadar toplamda 120 araç, Romanya’ya intikal ettirilecek. Bir diğer grup olan 120 araç ise 19 Mayıs 2021 tarihinde yine aynı kışladan yola çıkacak. 



Bulgaristan üzerinden Romanya’ya ulaşacak olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Romanya’nın Cincu kentinde konaklayacak.



Marşlarla uğurlandılar



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “marşlarla uğurlama” geleneği bu sabah Çorlu ilçesinde yankı buldu. Kopsavaş Kışlası’ndan çıkan personeller, aynı kışlada görev yapanlar tarafından alkışlar ve marşlarla uğurlandı. Tören mangasının selam durduğu konvoy sırasında yol boyunca polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.  

Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yapıldı

Kahraman Mehmetçiklerimiz, sabah saatlerinde çıktıkları yolda ilerlemeye devam ediyor. Personel araçları, bugün öğle saatlerinde Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı









 

Yorumlar (0)