Mehmetçik'in yükü hafifleyecek!

Güvenlik güçlerinin bomba atar ihtiyacının karşılanması için ihale yapıldı. İhalede bir firmanın "AK40-GL" adlı 1,5 kilogram ağırlığındaki bomba atar Mehmetçik'in yükünü hafifletecek.

GÜNDEM 13.10.2019, 18:20 13.10.2019, 18:52

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihaleye giren Konya'daki Akdaş Silah firması, üretimini yaptığı "AK40-GL" bomba atarın ilk partisini Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etti.

Firma ile ihtiyacın 8 bin adedini üretmek için anlaşma sağlandı. Firmanın yerli imkanlarla tasarladığı tasarım ve etkili menziliyle öne çıkan yerli bomba atar AK40-GL, ağırlaştırılmış kalifikasyon testini başarıyla geçti.

Bomba atar, dipçik aksamı takılarak tek başına da kullanılabiliyor. Dayanıklılığıyla dikkat çeken AK40-GL bomba atar, 5 bin atışlık uzun ömürlü namlusu ve 400 metre kusursuz menzili ile rakiplerine üstünlük kuruyor.

MPT-76'nın altına takılabilecek şekilde üretilen 1,5 kilogram ağırlığındaki bomba atar, sürekli taşımaya uygun hafif tasarımıyla Mehmetçik'in yükünü hafifletecek.

Kalifikasyon testlerinin 3,5 ay sürdüğünü belirten firmanın yöneticisi Ömer Akdaş, "Geçtiğimiz pazartesi günü 500 adetlik ilk teslimatı gerçekleştirdik. Kısa zamanda 2 bin 500 adetlik ikinci parti ürünü de teslim edeceğiz. Bomba atarımız 400 metre kusursuz menzili, sağ ve sol kullanıcıların kullanabileceği tasarımı ile MPT-76 ve MPT-55'e takılabiliyor. Münferit dipçiği ile tek başına da kullanılır. Patentli nişangah sistemi ile çok daha hızlı ve istikrarlı nişan alınmasına imkan sağlıyor ayrıca 1,5 kilogram ağırlığı da Mehmetçik'e yük olmayacak. Beş bin atımlık namlu ömrü ile muadillerinin 5 katı üstünlük sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)