Mehmetçik, bayramı elleri tetikte kutluyor

Ramazan Bayramı heyecanını sınır bölgelerinde yaşayan Mehmetçikler, aralıksız olarak vatan nöbetine devam ederek tedbiri elden bırakmıyor. 

GÜNDEM 02.05.2022, 11:00 02.05.2022, 11:26
Mehmetçik, bayramı elleri tetikte kutluyor

Erzurum Dumlu’da yer alan Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda çalışmalarına devam eden Mehmetçikler, Ramazan Bayramı’nda da gökyüzünü denetlemeyi sürdürüyor. Anadolu topraklarına karşı olası bir hava saldırısının ilk tespitini yapmakla görevli olan komutanlık birimleri, Ramazan Bayramı’nda da tedbiri elden bırakmadan vatan nöbetine 7 gün 24 saat devam ediyor. 

Mehmetçik, 7/24 vatan nöbetinde

Son teknolojik sistemlerle çalışmalarını sürdüren Hava Hava Radar Mevzi Komutanlığı, sınır bölgesinde gökyüzünü inceleyerek olası bir saha tacizini veya saldırı girişimini tespit etmeye çalışıyor. Aralıksız olarak nöbetlerini sürdüren Mehmetçikler, Anadolu topraklarını her türlü olası riske karşı muhafaza etmeyi sürdürüyor. 

10 radar eşliğinde gökyüzünde denetimler devam ediyor

‘Doğunun Gözleri’ olarak adlandırılan komutanlık birimleri, 10 adet radardan oluşan ekipman genişliği ile gökyüzündeki tüm hareket ve teşebbüsleri takip edebiliyor. Tespiti netleştirilememiş cisimler için ise hava savunma uçakları devreye giriyor. En teknolojik sistemler eşliğinde faaliyetlerini yürüten komutanlık askerleri, bölge genelinin güvenliğinde aktif rol oynuyor. Aralıksız olarak nöbetlerini sürdüren Mehmetçikler, Ramazan Bayramı heyecanını da elleri tetikte yaşıyor. 

Hem vatan nöbeti gururunu hem de bayram coşkusunu yaşıyorlar

Ramazan Bayramı sebebiyle aileleri ile telefonda görüşen komutanlık askerleri, hem vatan nöbetinde olmanın gururunu hem de bayram coşkusunu aynı anda yaşıyor. Nöbet kulelerine çıkarak ellerindeki silahlarla Türk topraklarını muhafaza eden askerler arasında yer Hakan Arslan, Amasya’da yaşayan annesi Asiye Arslan’ı telefonla arayarak bayramını kutladı. 

“Komutanlarımızın izni ile bir bayramlaşma yapmış olduk”

Sözleşmeli Er Hakan Arslan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bayramda annemle görüştüm. Çok duygulandım. Annem de duygulandı. Komutanlarımızın izni ile bir bayramlaşma yapmış olduk. Uzun süredir görüşememiştik. Uzun uzun konuşup hasret gidermeye çalıştık. Bu bayramda da ailemizden uzakta vatan nöbetindeyiz. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türk milletinin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu. 

“365 gün olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da vatanımız ve milletimiz için görevimizin başındayız”

Senenin tüm günlerinde olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da vatanı korumak için özveri ile çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı Harekât Kısım Amiri Binbaşı Osman Çiçek, “Komutanlığımızdaki 10 radar eşliğinde gökyüzünde denetimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Tespiti gerçekleştirilemeyen cisimler için de hava savunma uçaklarımız devreye giriyor. Türk hava sahasını en üst seviyede savunmaya devam ediyoruz. Hiçbir tehdit ve saldırı girişimine müsaade etmiyoruz. Komutanlığımızdaki askerlerimiz, nöbetlerine 7 gün 24 saat kesintisiz olarak devam ediyorlar. 365 gün olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da vatanımız ve milletimiz için görevimizin başındayız. Bölgemizin güvenliği ve huzuru için tedbiri hiçbir zaman elden bırakmıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bayramda vatan nöbetinde olan bütün askerlerimize sağlık, afiyet ve başarılar diliyorum”

Tüm Türk milletinin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Binbaşı Çiçek, “Ramazan Bayramı milletimizin için, tüm İslam dünyası için çok özel bir süreç. Bu vesileyle bir kez daha başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramda vatan nöbetinde olan bütün askerlerimize sağlık, afiyet ve başarılar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)