Mehmet Ceyhan'dan yeni aşı kararına tepki

Sağlık Bakanlığı'nın COVID-19 aşısı ile ilgili yeni kararlarını yorumlayan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Yalnızca PCR testi pozitif olanlara 3 ay yerine 1 ay sonra aşılamayı aylardır tavsiye ediyorduk, duyulmuyordu. Şimdi çıkmış karar. Arada bu sebeple hastalananlara yazık oldu." dedi.

GÜNDEM 16.08.2021, 19:45
Mehmet Ceyhan'dan yeni aşı kararına tepki

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılaması ile ilgili takviminde güncellemeye gitti. Buna göre, tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı verildi. PCR pozitifliğinin ardından aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, “2 doz Sinovac yaptıranlara 3. doz Sinovac'ın daha iyi olduğunun açıklamasından sonra, 'Sinovac'ı ABD ve AB (Avrupa Birliği) tanımıyor, 2 doz daha BioNTech aşısı yaptırabilirsiniz' açıklaması işleri daha da karışık bir hale getirdi.” sözlerini sarf etti.



"Bu sebeple hastalananlara yazık oldu"

Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, şu sözleri sarf etti:

"12-15 yaş arası kronik hastalığı olanlara, 15 yaş üstündeki herkese aşılama başlamış. Bunun gerekli olduğunu söylemiştik.

Aşı pasaportunda 2 doz mRNA aşısı talep edilmesi gerekçe gösterilerek 4. doz BioNTech uygulanabilecek.

Aşı pasaportuna gereksiniminiz yoksa, haricinde koruyuculuğu artırmak için aşı yaptırmak gereksiz.

2 doz Sinovac yaptıranlara 3. doz Sinovac'ın daha iyi olduğunun açıklamasından sonra, 'Sinovac'ı ABD ve AB (Avrupa Birliği) tanımıyor, 2 doz daha BioNTech aşısı yaptırabilirsiniz' açıklaması işleri daha da karışık bir hale getirdi.

Umarım bu defa da Sinovac ve yerli aşı talebi olumsuz etkilenmez. Yalnızca PCR testi pozitif olanlara 3 ay yerine 1 ay sonra aşılamayı aylardır tavsiye ediyorduk, duyulmuyordu. Şimdi çıkmış karar. Arada bu sebeple hastalananlara yazık oldu."

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve 4. doz aşı söylentilerine açıklık getirdi. Özel seyahat için talep edilmesi haricin ek bir aşıya gerek olmadığını açıklayan Bakan Koca, bugünden itibaren 2 doz mRNA aşısı veyahut 3 doz inaktif aşı yaptırmış kişinin ek bir doz aşı yaptırmasına gerek olmadığını ve bu tarz bir tıbbi gerekliliğin de bulunmadığını ifade etti. Sadece bazı ülkelere girişte belirli aşı türlerinin kabul edildiğine işaret eden Koca, bazı ülkelerin düzenlemelerine uymak maksadıyla 2 doz mRNA aşısı olmayı isteyen kişiler için özel bir düzenlemeye gidildiğini, özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşıya gerek olmadığını belirtti. 

Yorumlar (0)