Mehmet Ali Çelebi kurucusu olduğu Memleket Partisi'nden istifa etti

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi kurucusu olduğu Memleket Partisi’nden istifa etti. Çelebi ayrılık kararını Twitter üzerinden açıkladı.

GÜNDEM 25.02.2022, 13:01 26.02.2022, 09:26
Mehmet Ali Çelebi kurucusu olduğu Memleket Partisi'nden istifa etti

Memleket Partisi yaşanan şok bir ayrılık ile çalkalanıyor. Parti’nin İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi patiden ayrıldığını açıkladı. Çelebi ayrılık kararını Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Çelebi’nin istifa etmesinin ardından mecliste Memleket Partisi’ne ait milletvekili sayısı ikiye düştü. Çelebi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ayrılığa ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Biz olamadık”

“Israrla uyarmama karşın ben değil biz olamadık. Kuruluş ilkelerinden uzaklaşılarak yapılan söylemlerden, ortak aklı devre dışı bırakarak parti kurulları işletilmediğinden, partinin büyümesine yönelik gerekli adımlar atılmadığından, gençlerin heveslerine ve dinamizmine ket vurulduğu için, iftira üreterek yayan kişilere göz yumularak gerekli işlemlerin uygulanmadığından parti üyeliğimi sonlandırma kararı alıyorum.”

''Partimizin her üyesi ailemdendir''

Memleket Partisi’nin kurucu üyeleri arasında olduğunu hatırlatan Çelebi partide yer alan her üyenin ailesinden biri olduğunu ifade etti. Çelebi şu ifadelere yer verdi:

Partide yer alan her üye ailemin bir parçasıdır. Hepsinin başımızın baş tacıdır. Azimli olarak gerçekleştirdiğim çalışmalara hepsi şahittir. Almış olduğum bu kararın ardından sorunların çözülmesine neden olması dileklerim ile herkese başarılar diliyorum.

Yorumlar (0)