Meclis’te gündem kadına yönelik şiddet ve Diyanet Akademisi

Meclis Diyanet Akademi’nin kurulması ve Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyon raporuna ilişkin çalışmalar gerçekleştirecek.

GÜNDEM 06.03.2022, 15:04 07.03.2022, 16:14
Meclis’te gündem kadına yönelik şiddet ve Diyanet Akademisi

8 Mart Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak olan meclis Genel Kurul’da kadına yönelik şiddetin tüm yönleriyle araştırılıp alınması gereken kararlara ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunu ele alacak. Bu raporun ardından Meclis’te 275 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Diyanet Akademisi'nin kurulmasını öngören Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’una ilişkin görüşmeler yapılacak.

Diyanet Akademi’nin faaliyetleri görülecek

Görülecek teklife göre Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğün tarafından gerçekleştirilen bir takım faaliyetler artık yeni kurulacak Diyanet akademisi tarafından yapılacak. Diyanet Akademisi dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak ve doğrudan Diyanet İşleri Başkanı’na bağlı olacak. Din hizmetlerindeki kadrolara atanacak kişilerin eğitiminden sorumlu olacak. Ayrıca başkanlığın görev alanına ilişkin, araştırma, konferans, yayın, seminer, panel ve benzeri ilmi, dini, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyip sertifika programları ve kursların düzenlenmesinden de sorumlu olacak.

Eczane tabelalarına ilişkin kanun

Plan Bütçe Komisyonu’nda eczane tabelalarından vergi alınmamasına ilişkin Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Bu teklife göre eczane faaliyetlerinin yürütüldüğü işyerlerinde iş yerinin içinde ve dışında yer alan ışıklı ve ışıksız tabela, afiş, reklam ve ilanlardan ve E logosu yer alan tabelalardan reklam ve ilan vergisi alınmayacak.

KİT Komisyonu denetimlerini sürdürecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu denetimlerini de sürdürecek. Komisyonda salı günü İller Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ ve Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Perşembe günü ise Sümer Holding AŞ'nin hesapları incelenecek. Bunun yanı sıra partilerin haftalık grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)