Meclis’in bu haftaki gündemi öğretmenler

TBMM, 1 haftalık aranın ardından bugün çalışmalarına başlıyor. Yeni bakan Bekir Bozdağ’ın yemin töreni, iklim değişikliği raporu ve Semra Güzel hakkındaki fezlekelerin görüşüleceği Meclis’te bu haftanın en önemli konusu Öğretmenlik Meslek Kanunu. 

GÜNDEM 31.01.2022, 09:00 31.01.2022, 13:17
Meclis’in bu haftaki gündemi öğretmenler

Siyasilerin 1 haftalık tatilinin ardından TBMM, yoğun gündemle haftaya başlıyor. Bu hafta görüşülecek konular arasında Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak yemin etmesi geliyor. Abdulhamit Gül’ün görevinden affını istemesi ve bunun da kabul edilmesiyle birlikte Gül’ün yerine Bekir Bozdağ atanmıştı. Milletvekilliği düşen Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda yemin edecek. TBMM’de Anayasa Komisyonu başkanlığı yapan Bozdağ’ın yerine ise seçimle yeni bir başkan getirilecek. 

Semra Güzel hakkındaki fezlekeler görüşülecek 

HDP’li vekil Semra Güzel hakkındaki fezlekelerin görüşüleceği haftada Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması istenecek. Öldürülen terörist ile fotoğrafları ortaya çıkan Güzel’in dosyası TBMM’de incelenecek. Hazırlık Komisyonu tarafından hazırlanan fezleke ile birlikte HDP vekilinin sözlü savunması istenecek.  

Semra Güzel’in sözlü savunma hakkının yanı sıra bir milletvekiline de lehine savunma yaptırtma hakkı bulunuyor. Savunmanın alınmasının ardından hazırlanacak rapor, Karma Komisyon’a iletilecek. 



İklim raporu Meclis gündemine taşınacak 

Bu hafta görüşülecek bir diğer konu ise iklim değişikliği olacak. Meclis İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu raporu, Genel Kurul’da görüşülecek. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu gündemde 

On binlerce öğretmeni ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hafta Meclis gündemindeki en önemli madde olarak görülüyor. Kariyer temelli meslek grupları arasında girecek öğretmenliğin 4 sınıfa ayrılması gündemde. Aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadroları hakkındaki sorumluluk ve görevler netleştirilecek. Uzman öğretmen ile başöğretmen unvanı alan kişilerin maaşlarında artış yapılması beklenirken 3600 ek gösterge de düzenleme içerisinde görüşülecek konulardan biri. 

Yorumlar (0)