Meclis yeni haftaya yoğun giriyor: Hangi konular ele alınacak?

Genel Kurul yeni haftaya yoğun giriyor. Meclis’te ele alınacak konular içerisinde sözleşmeli araştırma görevlilerinin kadroya alınması ve Milli İstihbarat Akademisi kurulmasını içeren kanun teklifleri bulunuyor. Öte yandan EYT düzenlemesinin, Meclis Başkanlığına sunulması planlanıyor.

GÜNDEM 29.01.2023, 16:44
Meclis yeni haftaya yoğun giriyor: Hangi konular ele alınacak?

Genel Kurul, haftalık çalışmasına 31 Ocak Salı günü başlıyor. Milli İstihbarat Akademisi kurulması ve sözleşmeli araştırma görevlilerinin kadroya alınmasını barındıran Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis’te ele alınacak.

Öğrencilerin disiplin kurullarına düzenleme

Teklifle, Milli İstihbarat Teşkilatı çatısı altında inşa edilecek olan Milli İstihbarat Akademisi, milli güvenlik ve istihbarat ile ilgili noktalarda bilimsel araştırma, lisansüstü eğitim-öğretim ve yayın gerçekleştirebilecek.

Yükseköğretim Kalite Kurulunda uzman personel istihdamı sağlanacak.

Öğrencilerin disiplin işlemleri, disiplin kurullarının teşkili ile çalışması, disiplin amirlerinin yetkileri hususunda yeniden düzenleme sağlanacak.

Müşterek kesimlerde farklı akademik birimlere kaydı bulunan öğrenciler tarafından gerçekleştirilen disiplin suçları hususundaki yetki ve farklı uygulama çalışmaları ele alınacak.

Vakıf yükseköğretim noktalarının öğrenci gelirlerinin yüzde 2'sini her sene vakıf adına oluşturulmuş bir hesaba nakit şekilde yatırma mecburiyeti, teminat mektubu ile sağlanabilecek.

Yorumlar (0)