Meclis üyesini öldüren terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin lira ödülle gri kategoride ismi bulunan teröristin Erzurum'da yakalandığını duyurdu. Teröristin, AK Parti Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük'ün öldürülmesi olayının faili olduğu belirlendi.

GÜNDEM 29.07.2019, 15:04 29.07.2019, 16:26
Meclis üyesini öldüren terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin lira ödülle gri kategoride ismi bulunan teröristin yakalandığını açıkladı. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödülle gri kategoride ismi bulunan bir teröristin Erzurum'da yakalandığı duyuruldu. Söz konusu teröristin AK Parti Erzurum Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük'ün öldürülmesi olayının faili olduğu tespit edildi. 

Erzurum'un Karayazı ilçesinde AK Parti Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük (63) ile yeğeni Ahmet Küçük (30), 18 Haziran 2019'da Turnagöl ile Anıtlı mahalleleri arasındaki arazide terk edilmiş bir aracın içinde ölü olarak bulunmuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Karayazı Belediye Meclisi Üyesi Savcı Küçük ile yeğeninin öldürülmesi olayının faili olan gri kategorideki 'Şevger' kod adlı terörist Muhammet Fadullah Kamış'ın ilk sorgusunda suçunu itiraf ettiğini kaydetti. 

Memiş, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun ile Palandöken Dağı'ndaki bir otelin toplantı salonunda basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Son derece değerli bir operasyon oldu"

Yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde bu eylemi düzenleyenlerin terör örgütü mensubu olduklarını tespit ettiklerini anlatan Memiş, şunları söyledi:

"Her gün geceli gündüzlü hem istihbari hem de operasyonel çalışmalarımız neticesinde, AK Parti Erzurum Karayazı Belediye Meclisi Üyesi Savcı Küçük ile yeğenini öldüren terörist, bugün jandarmamız, emniyet ve diğer istihbari birimlerimizin operasyonuyla sağ olarak ele geçirildi. Bizim açımızdan son derece değerli bir operasyon oldu. Şu anda Erzurum Jandarma Komutanı öncülüğünde yürütülen operasyon devam ediyor."

Memiş, teröristin Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şevger kod adlı terörist Muhammet Fadullah Kamış, ilk sorgusunda rahmetli Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük cinayetini itiraf etti, kendisi tarafından gerçekleştirildiğini kabul etti. Bizim kendi bölgemizde sürekli takip ettiğimiz operasyonlar var. Biz tabii bunları Allah nasip ederse devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Şu anda arkadaşlarımız sürekli alandalar, inşallah sayıları bizim tarafımızdan malum olan diğer örgüt mensupları da teslim olursa sağ olarak, teslim olmazlarsa etkisiz hale getireceğiz." 

"Terörle mücadeleye ilişkin kararlılığımız sürecek"

Olayı gerçekleştireni yakalamak için daha önce aileye söz verdiklerini kaydeden Memiş, "Devlet olarak söz vermiştik, ben bizzat aileye taziyeye gittiğimde faillerini yakalayacağımızı ifade etmiştim. Allah'a şükürler olsun ki bunu başardık. Terörle mücadeleye ilişkin kararlılığımız sürecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın kararlılığıyla bu mücadeleye devam ediyoruz." diye konuştu.

Memiş, teröristin sorgusunun sürdüğüne dikkat çekerek, "Parmak izinin eşleşmesini bekliyoruz, kendisi zaten eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti. Operasyonda çatışma olmadı, biz bulunduğu bölgeyi çok iyi belirlemiştik, kaçacak bir yeri kalmamıştı." dedi. 

Vali Memiş, teröristin üzerinden tabanca, el bombası ve silah mühimmatı ele geçirildiğini de bildirdi. 

Yorumlar (0)