Meclis'ten İdlib saldırısına ortak tepki!

AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti, İdlib'de rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını ortak bildiri ile kınadı.

GÜNDEM 29.02.2020, 08:54
Meclis'ten İdlib saldırısına ortak tepki!

İdlib'de Beşşar Esed rejimi unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit olurken, 32 asker yaralandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, ortak bildiri ile söz konusu saldırıyı kınadı. 

AK Parti adına Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP adına Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortak bildiride imzası yer aldı. 

Bildiride, şu ifadeler kullanıldı:

"Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun.

Bu alçak ve menfur saldırıyı, millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) imzası bulunan parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz.

Kahraman Türk ordusunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz."

Yorumlar (0)