Meclis'ten çocuk istismarına karşı hamle

Meclis Genel Kurulunda, başta cinsel istismar olmak kaydıyla çocuklara yönelik olan her türlü istismarın engellenmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi maksadıyla Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulması kararlaştırıldı.

GÜNDEM 21.12.2022, 20:23 22.12.2022, 17:49
Meclis'ten çocuk istismarına karşı hamle

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler sürerken birleşime ara vererek, partilerin grup başkanvekilleriyle buluştu.

Birleşimi tekrar açan Bilgiç, parti gruplarının, başta cinsel istismar olmak kaydıyla çocuklara yönelik olan her türlü istismarın engellenmesi ve alınması gereken önlemlerin tespiti maksadıyla Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulması için önergelerini sunduklarını bildirdi.



Görüşmeler 3 Ocak'ta yapılacak

Bahse konu komisyonun kapsamına ilişkin bilgi veren Süreyya Sadi Bilgiç, "Cinsel istismar başta olmak kaydıyla çocuklara yönelik olan her türlü istismarın önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi, ayrıca çocukların temel hak ve hürriyetlerinden en üst seviyede faydalanmaları noktasında karşılaşılan problemlerin tespit edilerek, bunlar ile ilgili yeni çözüm tavsiyelerinin belirlenmesine dair olmak üzere bir araştırma komisyonu oluşturulması müşterek olarak kararlaştırıldı." ifadelerini kulandı. 

Bilgiç, komisyonun oluşturulmasına dair görüşmelerin Meclis Genel Kurulunda 3 Ocak 2023'te yapılması hususunda gruplar arasında mutabakata varıldığını bildirdi.

Yorumlar (0)