Meclis'te yeni koronavirüs önlemleri: Pandemi timi kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınacak yeni koronavirüs önlemleri dahilinde 'Pandemi timi' kurulacak, önlemler özellikle personel yemeklerinde üst düzeyde sağlanacak, sosyal mesafeye ise her zamankinden daha fazla dikkat edilecek.

GÜNDEM 24.06.2020, 23:08
Meclis'te yeni koronavirüs önlemleri: Pandemi timi kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından koronavirüs salgınından kaynaklı tehdit ve risklerin Meclis bünyesinde en aza indirilmesi ve konuya dair tedbirlerin alınma amacıyla Koronavirüs Kriz Yönetim Komisyonu oluşturuldu.

Bu dahilde komisyonda birçok önlemin alınması yönünde birçok tedbirin alınması kararlaştırıldı.

Buna göre Meclis'te 100. Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası dışında kalan bütün lokantalar kapatılacak ve personele kumanyaları Destek Hizmetleri Başkanlığı tarafından görev yerlerine verilecek.

Personel ise yemeklerini sadece görev mahallinde yiyecek ve Meclis kampüsünde açık alanlarda yemek yenmeyecek. 100. Yıl Bahçe Lokantası ve kış bahçelerindeki yerler dışında eklentilerde bulunan tüm çay ocakları ve Meclis yerleşkesi kapatılacak.

Personel tarafından zorunlu haller dışında görev mahalli terk edilmeyecek. El hijyeni, maske ve sosyal mesafe başta olmak üzere temizliğe yüksek hassasiyetle dikkat edilecek.

Meclis'te 'Pandemi timi' oluşturulacak

Meclis'te koronavirüs önlemleri dahilinde pandemi timleri oluşturulacak ve salgınla mücadeledeki önlemlerin denetiminden sorumlu olacak.  

Gerekli durumlarda tutanak tutulacak ve idari yaptırımlar uygulanabilecek.

Yorumlar (0)