Meclis'te bir doktor koronaya yakalandı, 213 kişi takibe alındı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sağlık biriminde görevli bir doktorun yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanması üzerine onunla temas eden 213 kişi yakın takibe alındı. 

GÜNDEM 02.05.2020, 09:30
Meclis'te bir doktor koronaya yakalandı, 213 kişi takibe alındı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) sağlık biriminde görevli bir doktorda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi üzerine alarm durumuna geçildiği öğrenildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, söz konusu doktor tarafından 201 personel ile 12 milletvekilinin muayenesinin yapıldığını belirterek, "İlgili hekime muayene olmuş tüm hasta ve personel bilgilendirilmiş ve evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanmıştır. Her gün aranılarak sözel klinik takibi yapılmıştır. Bu kişilerde evde izolasyon süresince vakaya rastlanılmamıştır." açıklamasını yaptı. 

"6 personel koronavirüse yakalandı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Bilgiç, 18 Nisan itibarıyla 6 personelde de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini, tedavi ve izolasyon süreçlerinin yakından izlendiğini ve 789 personele idari izin verildiğini kaydetti.

"Tüm personele iki kere tarama yapılmıştır"

Bilgiç, alınan tedbirleri öyle anlattı:

"Grip Polikliniği oluşturulmuş ve poliklinik odasındaki merkezi havalandırma emişleri kapatılmış, Hepa filtre cihazı temin edilmiş, numune alma kabini yapılmıştır. Hastanemizde görevli doktorumuzun COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle hızlı antikor testi temin edilmiş ve tüm personele iki kere tarama yapılmıştır. Şüpheli vaka kapsamında hastaneye yatışı gerçekleştirilen personelimizle temas kuran tüm personel ve hastalar aranarak karantina protokolü uygulanması hakkında bilgi verilmiştir. Hastane içerisinde tüm alanlar dezenfekte edilmiş ve şüpheli vaka sonrası ilgili alanların dezenfektesi yapılmıştır. Acil servis girişi bina önüne triaj alanı planlanmıştır."

Yorumlar (0)