Meclis Başkanlığından o iddialara yanıt geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un HSK’ya üye seçiminde muhalefet partilerine söz verdiği iddialarına ilişkin açıklama yapan Meclis Başkanlığı o iddiaları yalanlaıd.

GÜNDEM 29.04.2021, 17:56 30.04.2021, 14:26
Meclis Başkanlığından o iddialara yanıt geldi

TBMM Başkanlığı, Şentop’un muhalefete HSK seçimleri konusunda söz verdiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

“Adaylık başvuruları karma komisyona gönderildi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 18, 19 ve 20. maddeleri ile Anayasa'nın 159. maddesinde öngörülen esaslar doğrultusunda HSK seçimlerinin yapıldığı, Meclis'in, Danıştay ve Yargıtay üyeleri, avukatlar ve öğretim üyeleri arasından HSK'nın 7 üyesinin seçildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda ise HSK üyelerinin görev süreleri dolmadan 60 gün önce yani 7 Nisan’da seçim sürecine girilerek aday başvuru işlemlerinin gerçekleştiği ve bu başvurularında Adalet Komisyonları ile TBMM Anayasa üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a gönderildiği kaydedildi.

“Haberler doğru değil”

HSK üye seçimi için TBMM Başkanı Mustafa Şentop hakkında ortaya atılan iddiaların ve yapılan haberlerin gerçekle bağdaşmadığına vurgu yapılan açıklamada, HSK adaylarının söz konusu başvurularının Karma Komisyon’a iletilmesinin ardından TBMM Genel Kurulu ve Karma Komisyon tarafından Kurul üyelerinin belirlenme işlemlerinin gerçekleştirildiği ve bu süreçlerde ise TBMM Başkanlığının hiçbir görev ya da yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

Yorumlar (0)