Meclis Başkanı Şentop ve 80 kişilik devlet erkanı Anıtkabir'de

23 Nisan vesilesiyle TBMM'nin açılışının 101. yılında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

GÜNDEM 23.04.2021, 10:59 24.04.2021, 12:54
Meclis Başkanı Şentop ve 80 kişilik devlet erkanı Anıtkabir'de

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama ve tören düzenleme etkinlikleri devam ediyor. 

80 kişiden oluşan bir protokol

TBMM’nin açılış yıldönümü olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına, çeşitli etkinlikler ve törenler düzenleniyor.

Bugünkü ilk tören, TBMM başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla devlet erkanının Atatürk Anıtı’na gelmesiyle gerçekleştirildi. Devlet erkanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’e ziyaret düzenlerken TBMM Başkanı Şentop’un katılımıyla birlikte 80 kişilik  bir protokol Anıtkabir’e geldi.

Atatürk mozolesine çelenk bırakan Şentop ile birlikte devlet erkanı saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Şentop’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik etti.

Yorumlar (0)