MEB'de sözlü mülakata eleştiri: Kul hakkı yiyen karşısında beni bulacak!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatında düşük puan verilerek elenen öğretmen adaylarının hakkını savunmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na gidip Mahmut Özer ile görüşeceğini bildirmişti. Bugün 13.00’da bakanlık önüne giden Kılıçdaroğlu, içeri alınmadığı MEB önünde açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 30.12.2021, 14:09 30.12.2021, 14:35
MEB'de sözlü mülakata eleştiri: Kul hakkı yiyen karşısında beni bulacak!

Sözleşmeli öğretmen sözlü mülakat sonuçlarında 80 ve üzeri KPSS puanı olan öğretmen adaylarına 60 puan altında verilerek elenmesi sağlanmıştı. Bunu sormak ve gençlerin hakkını savunmak için Milli Eğitime Bakanlığı’na gideceğini duyuran Kılıçdaroğlu, Mahmut Özer’den randevu talebine karşılık alamamış ve içeri girememişti. Bugün 13.30 sularında ise Kılıçdaroğlu’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması geldi. 



“Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler” 

Kılıçdaroğlu, bakanlık önündeki açıklamalarında şunları dile getirdi: “KPSS’de 80, 90 ve hatta 95 alıp da sözlü mülakatlarda elenen evlatlarımız var. Gencecik çocuklarımıza yazıktır, günahtır. Dün, gençlerimizin feryatlarını dile getirdim. Onlarla konuştuk. Daha düne kadar sözlü mülakatlarda artı - eksi 3 puan verilmesine dair uygulama vardı da bu uygulama kimin talimatıyla kaldırıldı? Burada büyük haksızlık var. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaştığımızı göreceksiniz. Hukuksuzluğa, haksızlığa karşı çıkmak benim görevim. Herkes de bunu böyle bilsin.” 

Yorumlar (0)