MEB: Ultrasonik cerrahi maske makinesi üretildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "ultrasonik cerrahi maske makinesi"nin üretildiğini bildirerek, "Lisede günde 100 bin maske üretimi başladı." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 31.03.2020, 13:55 31.03.2020, 14:46
MEB: Ultrasonik cerrahi maske makinesi üretildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde başlatılan Ar-Ge çalışmaları sonucu İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi"nin üretimi tamamlandı. Söz konusu lisede günde 100 bin cerrahi maske üretilmeye başlandı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitesine hız kazandırılırken, dezenfeksiyon ve temizlik ürünlerinden maskeye, tulum ve tek kullanımlık önlükten yüz koruyucu sipere kadar farklı ürünlerin seri üretimi gerçekleştirilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB, ürünleri üreten cihazların tasarımına ve Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaştı. Yapılan çalışmalar neticesinde "Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi" üretilerek, bu makineyle günde yaklaşık 100 bin maskenin seri imalatına başlandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, meslek liselerinde dezenfeksiyon ve temizlik malzemelerinden cerrahi maske üretimine, tulum ve  tek kullanımlık önlük üretiminden yüz koruyucu sipere kadar altyapıyı kuvvetlendirdiklerini ve tüm alanlarda yoğun üretim gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Özer, seçilen illerde gereksinim duyulan biyomedikal cihazların üretimi için de Ar-Ge çalışmalarını yürüttüklerini kaydederek, şunları söyledi:

"İllerimize, ciddi Ar-Ge altyapı desteği verdik. İstanbul'da Gaziosmanpaşa ilçesinde Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretildi ve üretime başladı. İlk sevindirici haberi almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Küçükköy Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesinde üretilen otomatik 3 katlı telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi ile artık sadece bu lisede günde 100 bin cerrahi maske üretilebilecek."

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, "Ülkemizde tüm illerde fedakârca gayret gösteren tüm mesleki eğitim öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, tüm yöneticilerimizin koordinasyon ve destekleriyle mesleki eğitimin kara gün dostu olduğunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)