MEB: “Kılıçdaroğlu, ifadeleri ile kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir” 

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP’li Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına atıfta bulunan bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamanın “kamuoyunu yanlış yönlendirme” olduğunu belirten MEB, “Söz konusu ifadede belirtildiği üzere bir Danıştay kararı yoktur.” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 30.12.2021, 11:20 31.12.2021, 13:43
MEB: “Kılıçdaroğlu, ifadeleri ile kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir” 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü mülakatlarda elenmesi üzerine bir yayın yapmış ve elenen adayların mağdur olduğunu, sözlü puanlarının düşük verilerek mülakatlarda elendiklerini dile getirmişti. Kılıçdaroğlu, daha öncesinde artı - eksi 3 puan uygulamasının bulunduğunu ve sözlü mülakatlarda buna göre puanlama yapıldığını belirtmiş; artık bu uygulamanın kaldırıldığını aktarmıştı. Hatta öyle ki uygulamanın, hükümet tarafından verilen “emir" ile kaldırıldığını dile getirmişti.  



MEB’den bu ifadeye yalanlama geldi 

Milli Eğitim Bakanlığı ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun basın karşısında dile getirdiği bu ifadeleri yalanlayan bir açıklamada bulundu. MEB, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri, kamuoyunu yanlış yönlendirmek üzere söylenmiştir. Belirtildiği gibi bir puanlama sistemi söz konusu değildir. Danıştay kararında da bu şekilde bir ifade bulunmamaktadır.” şeklinde yazılı açıklama yayınladı. 



MEB: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği gibi bir ifade söz konusu değildir. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir devlet kurumudur. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği kararı, kendisinin açıklamasını istiyoruz.” 

Yorumlar (0)