Mazot dolu tenekeyle oynayan 4 çocuk feci şekilde yaralandı

Gaziantep’te bahçede yer alan ve içi mazot dolu teneke ile oynayan 4 çocuk tenekenin alev alması sonucu feci şekilde yaralandı.

GÜNDEM 24.02.2022, 14:01 25.02.2022, 09:13
Mazot dolu tenekeyle oynayan 4 çocuk feci şekilde yaralandı

Gaziantep’te meydana gelen olayda 4 çocuğun içi mazot dolu teneke ile oynadığı oyun büyük bir facia ile sona erdi. Mazot ile doldurdukları tenekenin içine attıkları kağıtları alevlendiren çocuklar tenekenin patlamasına neden oldu. Yaşanan olayda 4 çocuk ağır bir şekilde yaralandı. Oğlunun neredeyse tanınmayacak hale geldiğini söyleyen Faraç İsabaş patlamanın ardından alevlerin metrelerce yükseldiğini aktardı.

Alevler içinde kaldılar

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen feci olayda 4 çocuk bahçede yer alan ve içi mazot dolu bir teneke ile oynamaya başladı. Tenekenin ucuna kağıt parçaları sokan ve kağıt parçalarını yakan çocuklar tenekenin patlaması ile beraber büyük bir şok yaşadı. Saçları ve elbiseleri alevler içinde kalan çocukları gören komşuları yangını söndürerek 112’yi aradılar. Olay yerine gelen sağlık yetkilileri çocukları hastaneye götürdü. Çocuklardan üçü taburcu edilirken bir çocuğun tedavisi hala devam ediyor.

“Çocuğumu tanıyamadım”

Olay anında 2 çocuğu feci şekilde yaralanan baba İsabaş olay günü hakkında daha ayrıntılı bilgiler verdi. Çocukları yedirdikten sonra evden çıktığını belirten baba çocukların bahçede yer alan içi mazot dolu teneke ile oynamaya başladıkları söyledi. Olayı komşularından öğrendiğini söyleyen İsabaş şu sözlere yer verdi:

“Olay nasıl gerçekleşti diye sordum tenekenin ucuna bir kağıt parçası sokmuşlar ve ateşe vermişler. Yaralananlardan ikisi benim çocuğum diğer ikisi de komşumun çocuğu. Şu an tedavileri iyi gidiyor. Çok şükür bir çocuğum taburcu edildi. Diğerinin ise tedavisi hala sürüyor. Yüz ve el bölgelerinde yoğun yanıklar var. Teneke ile oyun oynamışlar. Olayı bana anlatan komşularım alevlerin metrelerce yükseldiğini söyledi. Bizim ev pek müsait olmadığı için çocukların tedavisine hastanede devam ediliyor. Oğlumu görünce kim olduğunu bile tanıyamadım. Allah kimseye böyle bir durum göstermesin.”

Yorumlar (0)