Mazlum Kobani ABD'ye yalvardı

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın terör örgütü YPG/PKK'ya önerdiği "birleşme" çağrısına YPG/PKK olumsuz yanıt verince Esed rejimi intikam almış ve Tel Emır'dan çekilerek YPG/PKK'yı TSK'nın kucağına atmıştı. Örgütün sözde komutanı Mazlum Kobani ABD'ye yalvardı.

GÜNDEM 31.10.2019, 13:50
Mazlum Kobani ABD'ye yalvardı

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, Barış Pınarı Harekâtı'yla ağır darbe yiyen bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın rejimle birleşmesini isterken; YPG/PKK terör örgütü, "kendi yapısını koruma güvencesi verilmediği" gerekçesiyle teklifi reddetmişti. Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın kararı sonrası Esed rejimi ise adeta örgütten intikam almak için Tel Emır'daki güçlerini çekmeye başladı. Beşşar Esed'in hamlesi sonrası bölücü terör örgütü YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani, Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasıyla Amerika'ya yalvardı.

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA, Savunma Bakanlığının "SDG" adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'ya "safları birleştirme" ve rejim ordusuna katılma çağrısı yaptığını duyurmuştu.

Bölücü terör örgütü ise örgütün internet sitesinden yayımladığı cevapta, birleşme çalışmasına örgütün ayrı yapısını tanıyıp varlığını koruyacak bir siyasi uzlaşıyla başlanabileceğini ve rejimin kullandığı dilin rahatsız edici olduğunu söylemişti.

Esed PKK'yı yalnız bıraktı

Esed rejiminin, bölücü terör örgütü YPG/PKK'dan gelen olumsuz cevaptan kısa süre sonra Rasulayn'ın güneydoğusunda Barış Pınarı Harekâtı bölgesi yakınlarındaki Tel Temır'dan güçlerini çekip bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristleri yalnız bıraktı.

Esed rejimi dışında Rusya'nın da devreye girerek bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya Esed rejimiyle birleşmesi için ısrarlı mesajlar gönderdiği fakat henüz istediği cevabı alamadığı öğrenildi.

Esed birlikleri gidince YPG/PKK savunmasız kaldı

Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan bölücü terör örgütü YPG'nin sözde komutanı terörist başı Mazlum Kobani, Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasıyla, "Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tal Termır'a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" diyerek Amerika'ya yalvardı.

Yorumlar (0)