Mavi, yeşil, gri... HDP'nin gizli ajandasında her renk var!

Anaların evlatlarını isteyerek önünde nöbet tuttuğu HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının gizli bölmesinden çıkan "gizli ajanda"da mavi, yeşil, gri kategorilerinde aranan teröristler ve aileleriyle ilgili bilgiler çıktı. HDP'nin "delegelerimizin isimleri var" dediği ajandadan daha önce de nöbetteki bir ailenin PKK'nın elinden kurtarmak istediği evladı ile ilgili bilgiler çıkmıştı.

GÜNDEM 12.11.2020, 14:05
Mavi, yeşil, gri... HDP'nin gizli ajandasında her renk var!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen terör soruşturması çerçevesinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden çıkarılan arama ve el koyma kararı uygulanarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ile HDP Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarında 22 Ekim Perşembe günü arama yapılmıştı. Yapılan aramalarda Diyarbakır İl Başkanlığı binası içinde gizli bölmede ele geçirilen ajanda ile dijital ortamdaki dokümanların incelemesi sürerken yeni bilgiler kamuoyu ile paylaşılarak HDP'nin gizli ajandası ortaya dökülüyor.

Anaların "HDP kandırdı PKK götürdü" diyerek önünde nöbet tuttuğu HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasınde yer alan özel yapılmış gizli bir bölmeden çıkarılan, HDP yöneticilerinin "İçinde seçilmiş delegelerimizin adları var" yalanına sarıldığı ajandada daha önce, nöbetteki bir ailenin dağa kaçırılan evladına ait bilgiler ile öldürülen teröristlerin isimleri, cezaevinde açlık eyleminde ölen teröristlerin isimleri ve tüm bunlara ait cenaze işlemleri ile aile irtibat bilgileri çıkmıştı.

Ajanda ve dijital dokümanlar üzerinde çalışmalar sürerken yeni bilgiler, HDP'nin zaten bilinen gerçek yüzünün tüm toplum tarafından daha net görülmesi için kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediliyor. Ajandada, aralarında mavi, yeşil ve gri kategorilerde aranan ve büyük terör eylemlerine imza atmış teröristlerin bilgilerinin de bulunduğu açıklandı.

Ajandada kimler var?

Ajandada yakınlarının irtibat bilgilerinin yer aldığı 3 terörist dikkat çekiyor. İşte o teröristler...

-İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde "mavi" kategoride aranan PKK terör örgütünün sözde "orta saha sorumlusu" olan "Azat Farkin" kod isimli Nevzat Gündüz,
-2016 senesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı terör saldırısının planlayıcısı olarak "Yeşil" kategoride aranan "Serhıldan" kod isimli PKK'lı terörist Hakan Kızıl,
-2015 yılında Diyarbakır'da 2 kahraman polisin şehit edildiği, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de öldürüldüğü saldırının faillerinden olan ve halen "Gri" kategoride aranan "Hakkı Amed" kod isimli Uğur Yakışır,
-Yine Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesi olayının faillerinden "Bahoz Cudi" kod isimli Mahsum Gürkan,
-Şırnak ili Cizre ilçesinde zırhlı polis otosuna roketatarla düzenlenen alçak saldırının faili olarak ismi Terörden Aranan Listesi'nde bulunan "Numan Gabar" kod isimli Ferhat Karaduman.

PKK'nın çukur saldırılarının sorumluları da ajandada!

Ajandada, HDP'nin "O ajandada seçilmiş delegelerimizin isimleri var" açıklamasına "Bu ne biçim seçilmiş delege" dedirten başka isimler de bulunuyor.

Diyarbakır'ın Sur, Bağlar ve Silvan ilçesinde 2015 ile 2016 yıllarında terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından çukur kazılıp barikat kurularak düzenlenen saldırıların sorumluları arasında bulunan "Munzur Batman" kod isimli Bedrettin Toğrap, "Çiyager Harun" kod isimli Cihat Türkan, "Farkin Demhat" kod isimli Hakan Özünlü ile terörist Uğur Burakmak'ın isminin de HDP'nin gizli ajandasında olduğu tespit edildi.

Olay

22 Ekim 2020 Perşembe günü yapılan aramalar sırasında çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman, toplatma kararı olan çok sayıda gazete, dergi ve kitap, PKK terör örgütünün elebaşısının resminin olduğu posterler, resimler ve tişörtler ile YPG/PKK terör örgütünün sözde bayrak ve flamalarının yer aldığı çaputlar bulunmuş ve el konulmuştu. Ekipler, HDP Diyarbakır İl Binası içinde özel yapılmış gizli bölmede bir ajanda ele geçirmişti.

Gözaltına alınan HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan ve HDP Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı ile birlikte 2 partili gözaltına alınmış; mahkeme ise İl Başkanı Ceylan ile bir partiliyi tutuklayıp Sızıcı ile bir partiliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

Yorumlar (0)