Mavi Vatan-2021 Tatbikatı: Ege ve Akdeniz'de 87 gemi ve 27 uçakla gövde gösterisi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlı olarak gerçekleştirilen tatbikatlardan 'Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın 25 Şubat ile 7 Mart 2021 tarihleri arasında Akdeniz ve Ege Denizi'nde icra edileceği duyuruldu.

GÜNDEM 22.02.2021, 19:16 23.02.2021, 15:53
Mavi Vatan-2021 Tatbikatı: Ege ve Akdeniz'de 87 gemi ve 27 uçakla gövde gösterisi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, 'Mavi Vatan-2021 Tatbikatı' ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlik, gemi ve karargahların hazırlık durumlarının değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Diğer kuvvet komutanlarıyla ortak çalışılacak

Görev grubu seviyesinde temel harekat türlerinin denenmesi, ortak harekat ve deniz harekat taktiklerine yönelik kabiliyetlerin geliştirilmesinin de amaçlandığı tatbikatta, diğer kuvvet komutanlıkları ile ortak çalışabilirlik usullerinin ve karşılıklı destek imkan yeteneklerinin denenmesi ile unsurların savaşa hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Tatbikat, gerçeği aratmayacak

Söz konusu tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 12 deniz, 5 deniz karakolu uçağı, 82 gemi ile İHA'lar, SAT/SAS ve Amfibi Deniz Piyade Birlikleri görev timleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan F-4, F-16 ve HİK (Havadan İhbar ve Kontrol) uçakları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan taarruz ve genel amaçlı helikopterleri, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan arama-kurtarma ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise S/G botları olmak üzere toplamda 27 uçak, 87 gemi ve 20 helikopter bulunacak.

Hava savunma ve su üstü atışları gerçekleştirilecek

İHA'ların, deniz harekat bölgesinde taktik ve operatif seviyede kullanımının sağlanacağı tatbikatta, gerçek harekat koşullarının oluşturulması amacıyla, yüksek hıza sahip insansız araçların hedef olarak kullanılacağı hava savunma ve su üstü atışları icra edilecek.

Yorumlar (0)