Maske takmadığı için ceza yiyen vatandaş: Bunu ödemek zorunda mıyım?

Polisin gerçekleştirmiş olduğu denetimler esnasında maske takmadığı için ceza yiyen vatandaşın, "Markete maske almaya gidiyordum." açıklaması ceza yemesini engellemedi.

GÜNDEM 17.09.2020, 00:01
Maske takmadığı için ceza yiyen vatandaş: Bunu ödemek zorunda mıyım?

Antalya'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler esnasında maske takmayarak ceza yememek için ekiplere dil döken vatandaşların öne sürdüğü gerekçe, 'Yere düştü, kirlenmişti. Marketten alıyordum ki polise yakalandım.' oldu. Ekipler tarafından söylenen gerekçe kabul edilmeyerek maskesiz dışarı çıkma yasağına uymayanlara 900 TL ceza kesildi.

Antalya İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu'nca 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma saatlerinde kısıtlamaya gidilmesinin ardından polis tarafından yapılan denetimler de sıkılaştırıldı.

Polis, maske denetimi yaptı

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından şehrin kalabalık ortamlarında maske denetimi gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline yakın alanlardaki caddelerde yapılan denetimde ilginç bir diyalog da yaşandı.

Ceza yememek için polise dil döktüler

Ekipler tarafından maske takmayan, çenesine indiren veya maskesini elinde tutan kişiler için cezai işlem yapıldı. Ekipler tarafından maskesi olmayan vatandaşlara önce maske verildi ve ardından işlemler devam etti. 

Kimi vatandaşlar kesilmiş olan cezaya tepki göstermedi, kimisi ise ceza yememek için uzun bir zaman polise dil döktü. Fakat hiçbiri ceza yemekten kurtulamadı.

Polis 'gerekçelere' inanmadı

Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı görülen iki vatandaş polis tarafından durduruldu. Maskelerinin kirli olduğu ve uygulama noktasına yakın noktadaki marketi işaret ederek maske almaya gittiklerini söyleyen kişilerin gerekçeleri polis inandırıcı bulmadı. İki kişiye 900'şer liralık para cezası verildi.

Marketten tam maske alacaktı ki polise yakalandı

Ceza alan vatandaşlardan birisi de gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, "Elimi yüzümü yıkadığım esnada maskemi düşürdüm. Yerden alarak takmak istemedim. Marketten yeni bir maske alacaktım ki uygulamaya takıldım. Normalde maskesiz çıkmıyorum dışarı. Ne kadar ceza yediğimi de bilmiyorum. Polisten kınama istedim." dedi.

"Bunu ödemek zorunda mıyım?"

Gazetecilere tepki gösteren bir başka vatandaş ise, "Yere düştü maskem, kirliydi. Markete almaya gidiyordum, çağırıp ceza yazdınız. Bunu ödemek zorunda mıyım?" diyerek polis ekiplerine tepki gösterdi.

Yorumlar (0)